Τις Πρέσπες θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις «ΠΡΕΣΠΕΣ 2016».

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλο την 27η και την 28η Αυγούστου 2016 θα μεταβεί στη Φλώρινα και στις Πρέσπες, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις «ΠΡΕΣΠΕΣ 2016», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρεσπών – Φλώρινας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παυλόπουλος θα βρεθεί στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Αμυνταίου Φλώρινας, όπου θα γίνει δεκτός από την πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρεσπών – Φλώρινας, κα Χρυσούλα Μάντση, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Γ. Λιάνη.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τη Μικρολίμνη των Πρεσπών όπου θα τον υποδεχτεί ο δήμαρχος, Παν. Πασχαλίδης. Εκεί θα πραγματοποιήσει αποκαλυπτήρια του μνημείου του υπαρχιφύλακα, Ηλία Κωστένη.

Ο κ. Παυλόπουλος θα δώσει το «παρών» και στον Άγιο Αχίλλειο, όπου θα παρευρεθεί σε έκθεση για το προσφυγικό με έργα μαθητών του Γυμνασίου Αμμοχωρίου. Εκεί θα βραβεύσει και τον φωτορεπόρτερ κ. Μπεχράκη, ενώ θα ακολουθήσει ημερίδα για το προσφυγικό.