Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φήμες που διαρρέει η Ιπποκράτους όσον αφορά την προκήρυξη εκλογών που προφανώς απευθύνονται… στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τα οποία εκφράζουν έντονες αντιδράσεις όσον αφορά το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν διαμηνύσει στο Μαξίμου τις έντονες αντιρρήσεις τους στα δύο παραπάνω φλέγοντα ζητήματα και απειλούν να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει στους στενούς συνεργάτες του ότι δε σκοπεύει να κυβερνήσει με μια κοινοβουλευτική ομάδα που δε θα έχει συνοχή. Έτσι στο ιδιότυπο αυτό πόκερ με τους διαφωνούντες ρίχνει στο τραπέζι το σενάριο των πρόωρων εκλογών (οι οποίες εάν πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβρη) θα γίνουν με λίστα, γεγονός που καθιστά τον Γιώργο Παπανδρέου απόλυτο κυρίαρχο όσον αφορά τη δομή της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Παράλληλα στην άκρατη εκλογολογία που επικρατεί, Η Νέα Δημοκρατία έχει «τσιμπήσει» με τον πρόεδρο του κόμματος να έχει κηρύξει εκλογική ετοιμότητα ευελπιστώντας να κερδίσει «λίγη» ενότητα για τη διαλυμένη κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο χορό έχουν μπει το ΚΚΕ, ο Σύριζα και ο ΛΑ.Ο.Σ. ενώ προς το παρόν η πλευρά της κα. Ντόρα Μπακογιάννη τηρεί σιγή ασυρμάτου…