Να βάλει τέλος στα σενάρια περί εκλογών επιχείρησε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο στέλνοντας μήνυμα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, τους υπουργούς του αλλά και το ευρύτερο πολιτικό πεδίο.

«Στο τέλος της θητείας θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου. Παράλληλα έστειλε και ένα άλλο μήνυμα ,και αυτό κυρίως στο κυβερνητικό στρατόπεδο, προς τα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος ,όπως η Β. Παπανδρέου κι όχι μόνο , τα οποία αμφισβητούν την υπάρχουσα πολιτική και μιλούν για αναποτελεσματικά μέτρα.

«Ο άλλος δρόμος που προτείνουν κάποιοι- είπε ο πρωθυπουργός είναι δρόμος εξαθλίωσης και τον απορρίπτουμε. Εμείς πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα οριστικά. Χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος. Χωρίς να μας κρατάει πίσω καμία δύναμη».

Η συγκεκριμένη αναφορά αφορούσε φυσικά και τη Ν.Δ. η οποία ετοιμάζεται να επικαιροποιήσει την δική της πρόταση εξόδου από την κρίση. Παράλληλα όμως ο πρωθυπουργός δεν παράλειψε να αναφερθεί στο κυβερνητικό παρελθόν της Ν.Δ. χρησιμοποιώντας τη πρόσφατη δήλωση του Γ. Αλογοσκούφη. «Εμείς απαντάμε με αποφάσεις και αλλαγές, στη λογική του “άστο για αργότερα” και της φυγομαχίας».