Παντελώς ανυπόστατα, χαρακτήρισε σήμερα το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του τα σενάρια που κάνουν λόγο για προβλήματα στην υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας, στο οποίο θα απασχοληθούν 55.000 άνεργοι σε όλη τη χώρα σε δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα και έχει συνολικό προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ.

«Ούτε μία θέση δεν θα χαθεί από τις προβλεπόμενες στο Πρόγραμμα», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, προσθέτοντας ότι «στόχος της συνάντησης με τους Κοινωνικούς Εταίρους ήταν η ενεργοποίησή τους για τη στήριξη του Προγράμματος».

Ήδη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πρόσληψης 8.000 ανέργων, συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατομμυρίων ευρώ. Και αμέσως μετά ακολουθούν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν έχουν καμία σχέση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που δεσμεύουν τους ΟΤΑ, και πολύ περισσότερο δεν έχουν σχέση με τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Αφορούν ανέργους οι οποίοι θα προσλαμβάνονται από φορέα απασχόλησης και θα προωθούνται σε δράσεις κοινωφελούς σκοπού.

Το πρόγραμμα αυτό είναι ενταγμένο στο πλαίσιο ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης που στόχο έχουν την επιδότηση της εργασίας αντί της επιδότησης ανεργίας.