Κι όμως στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα οι πολιτικές δυνάμεις -κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης- δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα στενά κομματικά τους όρια.

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς-αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις όλων- δεν θα αποδώσουν την πολυπόθητη συναίνεση. Η μεν κυβέρνηση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή -λίγο πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός για την κρίσιμη έκτακτη σύνοδο κορυφής- θυμήθηκε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις σαν να μην συμβαίνει τίποτα παραμένουν περιχαρακωμένες στα κομματικά τους μετερίζια.

Χθες ο πρωθυπουργός κάλεσε σε συνάντηση και τα δύο νέα κόμματα, τη Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη και την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη ίσως για να καταδείξει την κρισιμότητα των στιγμών. Τόσο κρίσιμων που αργά χθες , πληροφορίες ήθελαν τον πρωθυπουργό να έχει μιλήσει στην βραδινή έκτακτη υπουργική σύσκεψη ακόμα και για βέτο στην Ε.Ε. αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποφασίσουν δραστικά μέτρα για την κρίση στην Ελλάδα κι όχι μόνο… Κι όλα αυτά σε μια συγκυρία απόλυτα αρνητική.

Με τους διεθνείς οικονομικούς αναλυτές να μιλούν όλο και περισσότερο για την δραχμή και τον οίκο Moody’s να προχωρά για μια ακόμα φορά σε υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.