Εντυπωσιακά έκλεισε ο Μάιος για τη Ρόδο, που υποδέχθηκε τους «ιππότες» με τις Harley-Davidson. Η Οργανωτική Επιτροπή Rhodes Circuit, δεν σταματά να εργάζεται με σκοπό να κάνει την «Καλλονή του Αιγαίου» καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μετά το πετυχημένο Test Event του Ιανουαρίου, όπου πάνω από 50 χιλιάδες κόσμος παρακολούθησε τα Super Cars του SpeedSector να αναβιώνουν την ιστορική διαδρομή του Rhodes Circuit, οι Ρόδιοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις δίτροχες καλλονές της ασφάλτου.

HD1
Aπόβαση στο σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου

Η «απόβαση» στη Ρόδο, είχε προγραμματιστεί από καιρό για το τελευταίο τριήμερο του Μαΐου (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ετοίμασε την υποδοχή των αναβατών στην εντέλεια. Άλλωστε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στηρίζει το μηχανοκίνητο αθλητισμό στη νησί και τις εκδηλώσεις του, και δεν έχει στιγμή σταματήσει να τονίζει τη σπουδαιότητα, από τη δημοσιότητα των εκδηλώσεων αυτών, που συμβάλλουν στην αύξηση του τουρισμού ακόμα και σε χαμηλή για το νησί περίοδο, με αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

HD2
Οι Harley-Davidson σε παράταξη μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με αρωγούς, το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, είναι δίπλα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην πανέμορφη Ρόδο και δείχνουν έμπρακτα τη στήριξη τους στην αναβίωση του Rhodes Circuit καθώς και σε όλες τις εκδηλώσεις των φίλων της μηχανοκίνησης. Έτσι και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου οι τοπικοί άρχοντες υποδέχθηκαν στο Νησί των Ιπποτών τους «σύγχρονους Ιππότες» που με τις καλλονές της ασφάλτου έφτασαν στη Ρόδο.

Πενήντα πανέμορφες μοτοσυκλέτες του HOG (Ηarley Οwners Group) διάλεξαν την Καλλονή του Αιγαίου για το ride τους, όπου τα τοπικά μέλη με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχαν προγραμματίσει την υποδοχή τους. Να σημειώσουμε ότι το HOG της Ρόδου αριθμεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, 39 μέλη.

HD3
Όλων των ειδών οι κούκλες έδωσαν το παρών εκείνο το βράδυ έξω από το κτήριο της Περιφέρειας
HD3A
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ Γιώργος Χατζημάρκος υποδέχθηκε την Κυριακή το πρωί τους επισκέπτες με τις πανέμορφες Harley-Davidson

Το πρόγραμμα του διήμερου ξεκίνησε με την υποδοχή των αναβατών στο λιμάνι και η πρώτη εξόρμηση με τις Harley-Davidson ήταν μέσω Ελεούσας, Προφήτη Ηλία, και Έμπωνα να φτάσουν στο γραφικό χωριουδάκι της Κρητήνιας. Φυσικά η μοναδική σε ομορφιά Λίνδος δεν μπορούσε να λείπει από την «βόλτα» των Rolls Royce των δίτροχων, επίσκεψη που έγινε τη δεύτερη μέρα, το Σάββατο.

Το Σάββατο το βράδυ ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου Περιβάλλοντος – Πολιτισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, υποδέχθηκε τους αναβάτες στη βεράντα του κτηρίου της Περιφέρειας, όπου παρέθεσε «μπουφέ» προς τιμήν των επισκεπτών. Ένδειξη υψηλού επιπέδου ελληνικής φιλοξενίας, όπου μόνο στη Ρόδο συναντάς.

Την Κυριακή οι αναβάτες των των Harley- Davidson, παρέταξαν τις κούκλες τους μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας και ο κόσμος που μαζεύτηκε εκεί είχε την χαρά να θαυμάσει από κοντά αυτά τα ιδιαίτερα δημιουργήματα και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Ο επίλογος αυτής της πανέμορφης εκδήλωσης γράφτηκε όταν οι αναβάτες των 50 Harley-Davidson οδήγησαν τη θρυλική διαδρομή του Rhodes Circuit με την ευχή να το δουν να πραγματοποιείτε.

HD4
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου Περιβάλλοντος – Πολιτισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ήταν η ψυχή του καλωσορίσματος του HOG στη Ρόδο
HD4A
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για τις εκδηλώσεις των φίλων της μηχανοκίνησης. Εδώ τα λέει με τους αναβάτες των Harley-Davidson που ήρθαν για το ride τους στη Ρόδο

Ωστόσο οι ευχές στη Ρόδο γίνονται για να πραγματοποιούνται και όσον αφορά τις ευχές για τους φίλους του μηχανοκίνητου ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου Περιβάλλοντος – Πολιτισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, δηλώνει πανέτοιμος να πραγματοποιήσει ακόμα μια: «Οι αναβάτες των Harley-Davidson, με την ενεργή συμμετοχή των Ρόδιων μελών του HOG, μετά το απόλυτα πετυχημένο τριήμερο στο νησί μας εξέφρασαν ως σκέψη, η Ρόδος να είναι ο τόπος της Πανευρωπαϊκής τους συγκέντρωσης. Και μπορούμε και θέλουμε. Θα προετοιμαστούμε και θα είμαστε πανέτοιμοι έτσι ώστε αυτή η σκέψη να γίνει πραγματικότητα».

Η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit, ήδη ετοιμάζεται για την επόμενη εκδήλωση για τους φίλους της αυτοκίνησης, που δεν είναι άλλη από το 2ο Κλασσικό Ράλλυ Ρόδου στις 24-25 Ιουνίου.

HD5
Τα μέλη του HOG δήλωσαν ότι θα ξαναέρθουν εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές του νησιού και από την απίστευτη υποδοχή
HD6
O Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου Περιβάλλοντος – Πολιτισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου δήλωσε ότι η Ρόδος είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί την Πανευρωπαϊκή συγκέντρωση των Harley-Davidson
HD8
Οι Ρόδιοι αναβάτες και μέλη του HOG- ήταν ουσιαστικοί αρωγοί στο καλωσόρισμα και θα εργαστούν με τον κ Κάλλιστο Διακογεωργίου να πραγματοποιηθεί η ευχή για να γίνει η Πανευρωπαϊκή συγκέντρωση των Harley-Davidson στη Ρόδο