Σεπτέμβριος του 2020. Η τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε και οι παίκτες του «Big Brother» μπήκαν στο σπίτι.

Από τους πρώτους που «ξεχώρισαν», για τους λάθος λόγους, ήταν ο Αντώνης Αλεξανδρίδης. Ο Κρητικός με το «βαρύ» ύφος που στο εισαγωγικό βίντεο τόνισε πως δεν μπορεί τους gay γιατί δεν θέλει να του τρίβονται.

Είναι ο ίδιος παίκτης, που πριν λίγες ώρες, θέλοντας να δώσει συμβουλές στους νεαρούς 20χρονους διδύμους περί σχέσεων και γυναικών τους είπε πως: «με τις γκόμενες… από κάθε μέρα σε μια, να αδειάσει το πακέτο αλλιώς έχει βίασμα»!

Η συζήτηση αυτή έγινε ξημέρωμα Κυριακής και μόνο όσοι παρακολουθούσαν live μέσω των smart tv τους το τι γίνεται στο σπίτι του Μεγάλου Αδερφού μπορούσαν να το έχουν ακούσει.

Τι διδάσκει ο συγκεκριμένος «άντρας» στους νεαρούς διδύμους ο οποίος με σοφιστικέ ύφος του μέγα επιβήτορα, επιθυμεί να τους μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του μέσα σε μια μόνο φράση;

  • Οι γυναίκες είναι μόνο για «άδειασμα του δοχείου» , τίποτα περισσότερο.
  • Αν μια γυναίκα αρνηθεί τη σεξουαλική επαφή μαζί σου, δεν πειράζει, βίασε την. Πάντα οι γυναίκες «τα θέλουν».

Η κουλτούρα του βιασμού είναι εδώ και περιμένει το κατάλληλο έδαφος για να ανθίσει.

Και κάπως έτσι, με αυτές τις απόψεις να ακούγονται, διαμορφώνονται οι χαρακτήρες της νέας γενιάς και οδηγούμαστε στο επόμενο θύμα βιασμού.

Στην κάθε γυναίκα που θα πει όχι σε σεξουαλική επαφή αλλά ουσιαστικά δεν θα έχει αυτό το δικαίωμα γιατί η φούστα της είναι λίγο πιο κοντή, η μπλούζα της εφαρμοστή και το βάψιμο της υπερβολικό.

Μην ξεχνάμε, πως μέχρι και στη Δανία, μια από τις πλέον αναπτυγμένες και προηγμένες χώρες, μόλις πριν λίγες μέρες αναγνωρίστηκε και με νόμο ότι το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια και πολλές ενέργειες από ομάδες που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών προκειμένου η κυβέρνηση της χώρας να συμφωνήσει στην τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα.

Και επανερχόμαστε στην Ελλάδα και στο «Big Brother»… Και κάπως έτσι, μέσω μιας εμετικής φράσης, το παράλογο, το τρελό, το ανήθικο, το άρρωστο γίνεται κανόνας μέσα στο μυαλό των παιδιών τα οποία ακόμα διαμορφώνουν χαρακτήρα.

Ο βιασμός δεν σηκώνει την παραμικρή πλακίτσα! Ο βιασμός δεν είναι θέμα για χαλαρή κουβεντούλα και συμπάθεια! Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανέχεια. Όταν η γυναίκα λέει «όχι», είναι «όχι»!.

Οι απορίες που γεννιούνται, είναι λογικές. Θα παρέμβει κάποια αρμόδια αρχή γι’ αυτό που ακούστηκε;Θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση του ΣΚΑΪ, (ο οποίος διαβάζει το τι γίνεται στον κόσμο του twitter άρα σίγουρα θα έχει ενημερωθεί για το ανελέητο κράξιμο των τελευταίων ωρών); Θα πετάξει έξω από το σπίτι του «Big Brother» τον συγκεκριμένο «άντρα»; Πώς μπήκε αυτός ο άνθρωπος μέσα στο reality; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε; Ποια θα είναι η δικαιολογία του σταθμού γι’ αυτήν την επιλογή; Γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμα ένας εισαγγελέας;

Και τέλος… Πόσοι «Αντώνηδες» κυκλοφορούν ανάμεσα μας; Πόση ντροπή πρέπει να νιώθουμε όλοι που κυκλοφορούν ακόμα «Αντώνηδες» ανάμεσα μας οι οποίοι από το «Big Brother» δείχνουν τον δρόμο για το επόμενο θύμα βιασμού;

Η κατακραυγή στο twitter

Το χυδαίο σχόλιο του Αντώνη ακούστηκε ξημερώματα Κυριακής και αμέσως ξέσπασε κατακραυγή στο twitter.

Οι χρηστές ζητούν άμεσα την απομάκρυνση του από το «Big Brother». Μέσα σε λίγη ώρα δημιουργήθηκε καινούργιο hashtag το οποίο απαιτεί το reality να ρίξει αυλαία.

Το #cancelbigbrothergr έγινε το νούμερο 1 trend στο twitter ενώ αναμένεται η απάντηση του ΣΚΑΪ για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Σοφία Πελεκάνου