Με το δικό του τρόπο αποφάσισε να σχολιάσει ο Άρης Πορτοσάλτε το περιστατικό λιποθυμίας μαθήτριας από την πείνα στη μέση του δρόμου, στον Πύργο.

Και ενώ για πολλούς για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν χωράει… σχολιασμός παρά μόνο οργισμένες αντιδράσεις, καθώς δεν είναι η μοναδική οικογένεια που λόγω της κρίσης αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ θέλησε να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα με ένα ειρωνικό σχόλιο.

Συγκεκριμένα ο Άρης Πορτοσάλτε μιλώντας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ,  αναφέρθηκε στην περίπτωση του κοριτσιού που λιποθύμησε από την πείνα στον Πύργο, καθώς οι γονείς της κοπέλας είναι και οι δύο άνεργοι και σε επιστολή τους ανέφεραν ότι έδωσαν πολλά χρήματα στον ΕΝΦΙΑ.

Ο Άρης Πορτοσάλτε, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη είδηση με επικριτικό ύφος είπε: «Τι έγινε; Ξεκίνησε η φάμπρικα με τις λιποθυμίες, ότι δηλαδή λιποθύμησε γιατί πληρώνουν ΕΝΦΙΑ; Στα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δεν πλήρωσε ΕΝΦΙΑ; Πρώτη φορά ανακάλυψε τον ΕΝΦΙΑ, ο πατέρας αυτός».

Συνέχεια στον σχολιασμό έδωσε και ο παρουσιαστής λέγοντας: «να σου θυμίσω, ο κ. Τσίπρας τον εξαφάνισε τον ΕΝΦΙΑ».  «Σε κάποιες ειδήσεις, όπως είναι αυτές οι ΣΥΡΙΖΑϊκες είναι καλύτερα να διαβάζεις τα σχόλια. Του λέει “Άστα ρε φίλε τράβα παρακάτω”», συνέχισε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Τέλος κατέληξε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει γιατί: «δεν αφήνει γονιός στην Ελλάδα να πεινάσει το παιδί του για να πληρώσει ΕΝΦΙΑ. Δεν υπάρχει αυτό. Πήγαινε πες την μπιπ  κάπου άλλου».

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της μαθήτριας έστειλε μία αποστολή που έλεγε μεταξύ άλλων: «Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν».

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα οι οπαδοί του Πανηλειακού συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την οικογένεια του παιδιού (δείτε εδώ περισσότερα).