Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε το δικό του coming out και αναφέρθηκε δημόσια στην προσωπική του ζωή.

Ήταν το 2011, όταν καλεσμένος του Πέτρου Κωστόπουλου στην εκπομπή «Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο» αναφέρθηκε στους συντρόφους του και μίλησε για τις επιλογές του.

Η Παγκόσμια Ημέρα Coming Out τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Οκτωβρίου. Το coming out είναι η στιγμή που άτομα της LGBTQI+ κοινότητας αποφασίζουν να μιλήσουν ανοιχτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Coming Out μοιράστηκε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram από τη νύχτα που έκανε το δικό του coming out και εξομολογήθηκε ότι είναι gay.

«11 October World Coming Out Day. I was always out to my friends and family. My National Coming Out January 2011» έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία ο παρουσιαστής.

Τι είχε πει ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον Πέτρο Κωστόπουλο

«Για την προσωπική μου ζωή και τις επιλογές μου δεν ήθελα ποτέ να πω ψέματα. Είχα συντρόφους στο παρελθόν, πάρα πολύ καλούς» είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον Πέτρο Κωστόπουλο και ο δεύτερος ψέλλισε πως: «Το ‘πες».

«Τους αγαπούσα. Δεν έχω στενοχωρήσει ποτέ κανέναν. Η ζωή είναι περίεργη, οι άνθρωποι πρέπει να ζουν ελεύθεροι και πρέπει στη ζωή τους να αποφασίζουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν. Υπάρχει τίμημα, αν ακολουθήσεις από δω, υπάρχει τίμημα. Αν ακολουθήσεις από κει, υπάρχει τίμημα. Το θέμα είναι τι αντέχεις να πληρώσεις. Εγώ αυτό που αντέχω να πληρώσω είναι να αισθάνομαι εγώ άνετα με τον εαυτό μου. Και να είμαι κύριος του εαυτού μου. Να μην έρθει κανένας να μου πει, πρέπει να κάνεις έτσι γιατί κοινωνικά έτσι πρέπει να ‘σαι» είχε πει πριν δέκα χρόνια ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Στην συνέχεια ο παρουσιαστής είχε προσθέσει: «Κάνω μια δουλειά η οποία με εκθέτει στον κόσμο, με κάνει να είμαι ανοικτός και να ενδιαφέρονται για μένα. Δεν θα υπήρχε μεγαλύτερο μαρτύριο από το να κρύβομαι και να λέω ψέματα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.