Μετά την έκδοση του νέου άλμπουμ του με τίτλο «Donda», του 10ου της πλούσιας καριέρας του, ο Kanye West, πλέον δισεκατομμυριούχος, αποφάσισε να επικεντρωθεί στο μπάσκετ. Ανοίγει, λοιπόν, τη σχολή «Donda Academy». Ήδη έχει κλείσει και τις πρώτες συμφωνίες για μετεγγραφές ορισμένων από των καλύτερων παικτών γυμνασίου των Η.Π.Α. με τις υψηλότερες βαθμολογίες και πολλές ελπίδες για καριέρα στο μαγικό κόσμο του NBA.

Εδώ και πολλά χρόνια, λόγω της δραστηριότητάς του, ο West ανέπτυξε φιλίες με πολλούς αστέρες του μπάσκετ και μάλιστα θέλει να εκμεταλλευτεί τη σχέση με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς για να κλείσει ένα ματς με τη σχολική ομάδα του γιου του «Βασιλιά», Μπρόνι, στο «Staples Center», όπου αγωνίζονται οι Λος Άντζελες Λέικερς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Donda Academy» έχει ως στόχο «την εξεύρεση της τομής μεταξύ πίστης και καινοτομίας του μέλλοντος» και θα επικεντρωθεί στην «παροχή εφοδίων στους μαθητές με εκπαίδευση που θα έχει διάρκεια στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο». Να αναφέρουμε, επίσης, πως σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των σχεδίων έπαιξε και η εταιρία αθλητικών ειδών που έχει αναπτύξει ο West σε συνεργασία με άλλες πολυεθνικές.

Ένας πολλά υποσχόμενος μπασκετμπολίστας, ο Τζάκι Χάουαρντ, επιβεβαίωσε τη μετεγγραφή του στη σχολή του West. Με ανάρτησή του στο Instagram, ανακοίνωσε: «Θα μετακομίσω στην Καλιφόρνια και θα εγγραφώ στην Donda Academy».

Ο Kanye West φέρεται επίσης να έχει επικοινωνήσει με τους παίκτες προσωπικά στο Instagram και μάλιστα ένας έγραψε στο Yahoo Sports: «Είναι τρελό που μας προσέγγισε. Αλλά χτίζει μια καλή ομάδα με παίκτες με τους οποίους θέλω να παίξω και βρίσκεται στο Λος Άντζελες, οπότε είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε εγώ και η οικογένειά μου».

Στην ιστοσελίδα του εκπαιδευτικού ιδρύματος αναφέρεται ότι με βάση την ηθική της ακεραιότητας και της ευθύνης η «Donda Academy» προετοιμάζει τους μαθητές να γίνουν η επόμενη γενιά ηγετών, στοχαστών και πρωτοπόρων παρέχοντας τους εκπαίδευση παγκόσμιου επιπέδου που περιλαμβάνει αυστηρό βασικό πρόγραμμα σπουδών και έμφαση στη βιωσιμότητα, τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.