Σωματική και λεκτική κακοποίηση από πρώην σύντροφό της με τον οποίο έζησε δυο χρόνια βίωσε η Χρύσα Κατσαρίνη.

Η stand up comedian μοιράστηκε την προσωπική της ιστορία με το τηλεοπτικό κοινό το μεσημέρι της Δευτέρας μέσα από τον «αέρα» της εκπομπής «Πρωινό».

Αρχικά εξήγησε το λόγο που είχε μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους την προσωπική της ιστορία μέσω μιας ανάρτησης – εξομολόγηση.

«Το κείμενο αυτό το έγραψα τότε με τη Γαρυφαλλιά. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις ρίχνουμε την ευθύνη στις γυναίκες, λέμε γιατί δεν έφυγε νωρίτερα κλπ… Αυτό που ήθελα να κάνω με την ανάρτησή μου είναι να προειδοποιήσω τα κορίτσια που ίσως να βρίσκονται σε μια κακοποιητική σχέση και να μην το αντιλαμβάνονται και να μην το γνωρίζουν ή να τους είναι δύσκολο να το αποδεχτούν. Στη σχέση μου βίωσα και λεκτική και σωματική βία. Πήγε να με πνίξει, δεν παρέμεινα μαζί του, έφυγα», είπε αρχικά η Χρύσα Κατσαρίνη.

Επειδή έχω βρεθεί κυριολεκτικά, μια ανάσα μακριά από το να είμαι ένα ακόμα όνομα στην λίστα των γυναικοκτονιων, νιωθω…

Posted by Xrysa Katsarini on Monday, July 19, 2021

Το χαρακτηριστικό των κακοποιητών

Η Χρύσα Κατσαρίνη σημείωσε στην συνέχεια: «Οι κακοποιητές έχουν το εξής χαρακτηριστικό, δεν έρχονται να σου πουν ότι “στο τέλος της σχέσης μας παίζει να σε στραγγαλίσω”. Ξεκινάνε λατρεύοντας, είναι πιο δοτικοί άνθρωποι, σου λένε ότι σε αγαπάνε πάρα πολύ νωρίς. Όταν δεν ικανοποιούνται, αρχίζουν να σε μειώνουν και μόλις δουν ότι δεν καταφέρουν να μειώσουν, απειλούν. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να απειλήσουν, παρακαλάνε, και αν δουν ότι δεν πιάνει ούτε αυτό, σε λατρεύουν. Και παίζουν εναλλάξ με αυτά τα χαρτιά».

«Η λεκτική κακοποίηση ξεκίνησε σχετικά νωρίς»

«Ήμασταν μαζί δύο χρόνια. Η λεκτική κακοποίηση ξεκίνησε σχετικά νωρίς, αλλά δεν πάει το μυαλό σου ότι θα φτάσει ποτέ μακριά. Θεωρείς ότι είναι στιγμιαίο, πάνω στο θυμό του. Αισθάνεσαι ότι είσαι ο θύτης γιατί στο λέει ξεκάθαρα, ότι “εσύ με έφτασες σε αυτό το σημείο, ποτέ δεν το έχω ξανακάνει αυτό, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει”. Οπότε αισθάνεσαι ότι είσαι ο λόγος που έφτασαν εκεί τα πράγματα», εξομολογήθηκε η Χρύσα Κατσαρίνη και σε άλλο σημείο της συνέντευξής της ανέφερε πως: «Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός, χτυπούσε εμένα και τη μητέρα μου».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.