Στην Αθήνα βρέθηκε, μετά τη Σαντορίνη, ο Γκόρντον Ράμσεϊ, που συνεχίζει το οδοιπορικό του στην Ελλάδα. Ο Βρετανός σεφ, επισκέφθηκε αυτή τη φορά ένα σουβλατζίδικο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και έφτιαξε ένα -διαφορετικό- τυλιχτό σουβλάκι.

Ο Ράμσεϊ και οι συνεργάτες του, ο σεφ Τζίνο Ντ’ Ακάμπο και ο μετρ ξενοδοχείων Φρεντ Σιριέ, επισκέφτηκαν πριν από λίγο καιρό τη χώρα μας και έκαναν γυρίσματα σε πολλές περιοχές, δοκιμάζοντας τις ελληνικές γεύσεις στην Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Αθήνα καθώς και τα Μετέωρα.

Το οδοιπορικό τους μεταδίδεται στο τηλεοπτικό δίκτυο του ITV, που αυτή τη φορά έδωσε στη δημοσιότητα τα γυρίσματα από το σουβλατζίδικο στην Αγία Ειρήνη.

Δεν έλειψαν τα πειράγματα ούτε αυτή τη φορά με αφορμή το κεμπάπ και το σουβλάκι. Ειδικότερα, όταν ο Έλληνας σεφ, άκουσε τον Ντ′ Ακάμπο να αποκαλεί το σουβλάκι κεμπάπ, τον διόρθωσε λέγοντάς του: «Όχι, όχι, δεν είναι κεμπάπ. Στην Ελλάδα το λέμε σουβλάκι». Βέβαια ο Ντ’ Ακάμπο δε… συμμορφώθηκε και κατά τη διάρκεια της μαγειρικής «μονομαχίας», ο Γκόρντον Ράμσεϊ τον διόρθωσε και πάλι λέγοντάς του «σταμάτα πια να το λες κεμπάπ»!

Η γιαγιά στη Σαντορίνη που… έκανε παράτηρηση στον Γκόρντον Ράμσεϊ

Σε μία από τις επισκέψεις του Γκόρντον Ράμσεϊ στη Σαντορίνη, ετοίμασε Salsa Verde και την έδωσε σε μια Ελληνίδα γιαγιά για να την δοκιμάσει. Το αποτέλεσμα προκάλεσε γέλιο τόσο στον ίδιο όσο και στους φίλους του.

Και αυτό διότι η γιαγιά όχι μόνο δεν ενθουσιάστηκε με το πιάτο αλλά του έκανε και παρατήρηση λέγοντάς του ότι ήταν πολύ αλμυρό. Τότε ο σεφ ξεκαρδίστηκε στα γέλια και προσπάθησε να σκεφτεί τι πήγε λάθος με τη συνταγή.

«Ακόμη και οι θεοί κάνουν λάθη», ακούγεται να λέει ένας από την παρέα του σεφ, ενώ η συγκεκριμένη γιαγιά φημίζεται για τον μουσακά της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.