Δεν υπάρχει καμία πιο θρυλική τραγουδίστρια που να προκαλεί τέτοιο πανικό όσο η βασίλισσα της ποπ, Μαντόνα. Και πουθενά στον κόσμο ένα σύμβολο όπως η Λεωφόρος της Δόξας στο Χόλιγουντ δεν έχει συνδυάσει το όνομά του με τους απανταχού σταρ της ψυχαγωγίας. Γιατί, όμως, η βασίλισσα της ποπ δεν διαθέτει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας ακόμη;

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.700 ονόματα στη Λεωφόρο της Δόξας -από τον Τσάρλι Τσάπλιν και τον Μάικλ Τζάκσον μέχρι τον Νιλ Άρμστρονγκ- που εκπροσωπούν την ψυχαγωγία, χωρισμένοι σε τέσσερις κατηγορίες -τηλεόραση, μουσική, ραδιόφωνο και ζωντανές εμφανίσεις. Δεδομένης της ευρείας γκάμας κατηγοριών, αλλά και των χρόνων «ζωής» που μετρά το συγκεκριμένο σύμβολο, θα περίμενε κανείς ότι σχεδόν όλοι, ή οι περισσότεροι τουλάχιστον, celebrities της a-list θα διέθεταν το δικό τους αστέρι.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει και μάλιστα ανάμεσα σε όσους δεν έχουν το δικό τους αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας συμπεριλαμβάνεται και η Μαντόνα. Ναι, η βασίλισσα της ποπ, παρά τα απίστευτα ρεκόρ που έχει σημειώσει στη δεκαετή καριέρα της, ακόμη δεν έχει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στην Καλιφόρνια.

Γιατί η Μαντόνα δεν έχει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας

Υπάρχει ένας εκπληκτικά μακρύς κατάλογος αστέρων στους οποίους προσφέρθηκε ένα αστέρι αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να κλείσουν τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων των Bruce Springsteen, Whitney Houston και Al Pacino, αναφέρει το grunge.com. Ενδεχομένως, ωστόσο, ένας από τους πιο αξιοσημείωτους να είναι η Μαντόνα, καθώς ως η κορυφαία σε πωλήσεις γυναίκα καλλιτέχνης του 20ού αιώνα και νικήτρια επτά βραβείων Γκράμι, είναι κάτι παραπάνω από κατάλληλη -και όμως, το όνομά της δεν υπάρχει πουθενά στη Λεωφόρο της Δόξας.

Λεωφόρος της Δόξας

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Μαντόνα παραβλέφθηκε, από τους ιθύνοντες. Αυτό που ισχύει είναι ότι η ίδια ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε. Σύμφωνα με το grunge.com, η τραγουδίστρια ήταν υποψήφια για αστέρι το 1990, αλλά όταν η επιτροπή την πλησίασε για να της κάνει την προσφορά, εκείνη τους απέρριψε. H διαδικασία απόκτησης ενός αστεριού είναι μακρά, δαπανηρή και εξαντλητική -ακόμη και μετά την έγκριση.

Ενώ ο καθένας μπορεί να προτείνει βραβευμένους, μόλις γίνει δεκτός ο τιμώμενος, υπάρχει ένα τέλος 50.000 δολαρίων, περίπου, που πρέπει να καταβληθεί εκ των προτέρων τόσο για την δημιουργία και την οργάνωση της τελετής απονομής του αστεριού, όσο και για την συντήρηση του. Από εκεί και πέρα, υπάρχει προφανώς μια μακρά διαδικασία υποβολής αιτήσεων και ο τιμώμενος σταρ πρέπει να δεσμευτεί ότι θα παρευρεθεί στην τελετή αποκάλυψης του αστεριού.

Κάτι που δεν ισχύει για παράδειγμα με τα Grammy, όπου τεχνικά δεν χρειάζεται καν να εμφανιστεί κανείς για να βραβευτεί. Η βασίλισσα της ποπ τα θεώρησε όλα αυτά περιττά, κι έτσι, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν έχει αποκτήσει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.