Στα 56 του χρόνια και μετά από μια άκρως επιτυχημένη πορεία στον κινηματογράφο, ο Κιάνου Ριβς θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, αλλά και από τους πιο φρέσκους παρόλα τα χρόνια του. Μια πραγματικότητα που έχει πυροδοτήσει από το 2009 μια θεωρία συνωμοσίας αναφορικά με το ότι ο σταρ του Χόλιγουντ είναι αθάνατος.

Κιάνου Ριβς: Οι θεωρίες συνωμοσίας ότι είναι αθάνατος

Με το πέρασμα του χρόνου, λοιπόν, ο Ριβς διατήρησε τη φυσική του κατάσταση και την εμφάνισή του σε εκπληκτικά καλά επίπεδα -ακόμα και λίγα χρόνια πριν μπει στην δεκαετία των 60. Για το λόγο αυτό, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο ηθοποιός είναι αθάνατος, αναφέρει το grunge.com.

Έτσι, η θεωρία συνωμοσίας ότι ο Ριβς είναι αθάνατος ξεκίνησε το 2009 όταν κάποιος στο Reddit δημοσίευσε μια φωτογραφία του Γάλλου ηθοποιού Paul Mounet, σημειώνοντας την ομοιότητά του με τον Ριβς. Στη συνέχεια, η θεωρία τροφοδοτήθηκε περαιτέρω από το γεγονός ότι όταν ο Mounet πέθανε το 1922 σε ηλικία 74 ετών το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ, οδηγώντας τους θεωρητικούς συνωμοσίας να πιστέψουν ότι ο Mounet είναι στην ουσία ο Ριβς. Το 2010 κυκλοφόρησε ο ιστότοπος Keanu is Immortal, που αποτελείται από αρκετούς θεωρητικούς συνωμοσίας που επισημαίνουν πληροφορίες που «αποδεικνύουν» ότι ο Ριβς είναι αθάνατος και ότι απλώς περνάει από διαφορετικές ταυτότητες ανά τους αιώνες.

Στον ιστότοπο Keanu is Immortal, οι επισκέπτες καλωσορίζονται με ένα κολάζ του Κιάνου Ριβς όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τις υποτιθέμενες ταυτότητές του. Ο πρώτος στη λίστα είναι ο Καρλομάγνος, ο αυτοκράτορας που κυβέρνησε τη Δυτική Ευρώπη από το 768 έως το 814. Επόμενος στον κατάλογο των ταυτοτήτων είναι ένας πίνακας ενός άγνωστου ανθρώπου που δημιουργήθηκε από τον Ιταλό ζωγράφο Parmigianino το 1530. Ο τρίτος -ο προαναφερθείς που πυροδότησε τις θεωρίες- είναι ο Paul Mounet. Σίγουρα, τα άτομα που αναφέρονται έχουν μια ομοιότητα με τον Ριβς, αλλά ο δημιουργός της ιστοσελίδας, Davide, παρέχει περαιτέρω αποδείξεις.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της ιστοσελίδας, λοιπόν, Davide, η ευγενική καρδιά του Ριβς «μπορεί να αποκτηθεί μόνο σε μια μακρά και σοφή ζωή». Μια από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες για τη γενναιοδωρία του Ριβς είναι όταν έδωσε τα περισσότερα από τα κέρδη της τριλογίας του «Matrix» στο προσωπικό που δούλεψε σκληρά στα παρασκήνια. Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε, απάντησε: «Τα χρήματα είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι. Θα μπορούσα να ζήσω με αυτό που έχω ήδη κάνει για τους επόμενους αιώνες», αναφέρει το grunge.com.

Σε μια συνέντευξη με τον Τζίμι Φάλον ο διάσημος σταρ ερωτήθηκε από τον οικοδεσπότη του σόου για την υποτιθέμενη αθανασία του, με τον ίδιο να απαντά ότι «Είμαστε όλοι μωρά της αστερόσκονης». Όσον αφορά την φαινομενικά αγέραστη εμφάνισή του, πιθανότατα μπορεί να αποδοθεί στα καλά γονίδια και στον ενεργό τρόπο ζωής του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.