Ανοιχτά για τον φερόμενο παράνομο δεσμό της με τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι μιλά μια γυναίκα που υποστηρίζει ότι ήταν μια από τις ερωμένες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Η Diana de Vegh λέει πως είχε δεσμό με τον 35ο πρόεδρο των ΗΠΑ όταν ήταν 20 ετών, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην Air Mail. Η σχέση τους φέρεται να ξεκίνησε το 1958, όταν εκείνος είχε τα διπλά της χρόνια, σύμφωνα με το People.

H De Vegh, 83 ετών σήμερα, υποστηρίζει ότι ο Κένεντι συχνά έλεγε πως «δεν υπήρχε κάτι το ξεχωριστό» σε εκείνη.

Αυτή, όπως σημειώνει, «δεν είναι μια ρομαντική ιστορία». Στην πραγματικότητα, της πήρε χρόνια να συνέλθει από τον δεσμό, «σχεδόν όσα χρόνια» της πήρε να μιλήσει ανοιχτά για την ιστορία της.

Το να αγνοεί το γεγονός ότι ο Κένεντι ήταν παντρεμένος ήταν «εύκολο» και «συναισθηματικά βολικό» για την ίδια. «Εκείνος δεν το ανέφερε ποτέ, έτσι… αποφάσισα να μην το σκέφτομαι», έγραψε. Ο Κένεντι ήταν παντρεμένος με τη Τζάκι Κένεντι από το 1953 μέχρι και τον θάνατό του το 1963.

Η De Vegh πήγαινε στο Radcliffe College στο Κέιμπριτζ, όταν παραβρέθηκε στο πρώτο της πολιτικό δείπνο. Βρέθηκε να κάθεται κοντά του, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στη διάρκεια ομιλίας του εκείνο το βράδυ. Αργότερα, το βλέμμα τους συναντήθηκε. Κάποια στιγμή, ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης τότε Κένεντι ζήτησε από κάποιον να παραχωρήσει τη θέση του «ώστε ένας κουρασμένος γέρος άνθρωπος να καθίσει δίπλα σε ένα όμορφο κορίτσι», εκπλήσσοντας τη νεαρή φοιτήτρια.

Οι δυο τους φέρεται να συναντήθηκαν αρκετές φορές στη συνέχεια. Τελικά, σύμφωνα με την de Vegh, ο Κένεντι την προσκάλεσε στο διαμέρισμά του στη Βοστώνη.

«Σε εκείνο το διαμέρισμα, κάτι διαφορετικό… Έγερνε προς το μέρος μου κοιτώντας με στα μάτια με ειλικρινές βλέμμα. Ναι, ήξερα πώς ένιωθε για μένα. Πώς μπορούσα να αμφιβάλω για αυτή τη στιγμή βαθιάς σύνδεσης; Σίγουρα έπρεπε να είναι αγάπη», γράφει.

Ήταν τότε που κατάλαβε ότι θα ξεκινήσει ένας δεσμός ανάμεσά τους, ομολογώντας ότι δεν είχε σκεφτεί τις συνέπειες.

Καθώς ο καιρός περνούσε, η σχέση τους άρχισε να εμφανίζει δυσκολίες, με τον Τζον Κένεντι να αποκτά πολιτική δύναμη. Παρέμενε, ωστόσο, κοντά του, παρατώντας τις σπουδές της και μετακομίζοντας στην Ουάσινγκτον, μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ το 1960.

Στην ορκωμοσία του τον Ιανουάριο του 1961, οι δυο τους είχαν αρχίσει να απομακρύνονται. Χρόνια αργότερα, αναρωτιέται «τι μπορεί να συνέβαινε στο κεφάλι του».

Την περίοδο εκείνη συνειδητοποίησε ότι στα μάτια του Κένεντι δεν ήταν κάτι το ξεχωριστό. «Ο άνδρας με τον οποίο πίστευα ότι είχαμε μια σχέση δεν ήθελε να δει και να συνδέσει ορισμένα στοιχεία που ήταν προφανή… Στην πραγματικότητα, με ήθελε όσο το δυνατόν πιο απομονωμένη, ολομόναχη στην πλατιά “θάλασσα” της προσοχής του».

Σύντομα, άρχισε να ακούει ορισμένα γυναικεία ονόματα από τον κύκλο του τότε προέδρου των ΗΠΑ. Αν και δεν γνώριζε αυτές τις γυναίκες προσωπικά, ο 22χρονος ζηλιάρης εαυτός της «διάβαζε για εκείνες με εμονικό ενδιαφέρον».

Στη διάρκεια ενός ραντεβού που ακολούθησε, κατηγόρησε τον Κένεντι ότι δεν την αγαπούσε πια. Τότε συνειδητοποίησε ότι είχε αποφύγει να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη όσο καιρό ήταν μαζί της.

Η σχέση τους τελικά σταμάτησε και η de Vegh άφησε τη θέση της στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Παρίσι. Ανακάλυψε ότι είχε πάθος με την κοινωνική προσφορά, ενώ άνοιξε και ένα κέντρο ψυχοθεραπείας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.