Με ένα βίντεο από την άλλοτε καταπράσινη Εύβοια και λόγο αιχμηρό ο Σπύρος Σούλης πήρε θέση για τα όσα τραγικά έχουν συμβεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα με τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Επικρίνει, μάλιστα, το υποκριτικό ανθρώπινο είδος, που ενώ ξέρει τι χρειάζεται για να προστατέψει τη φύση, αδιαφορεί και αποδεικνύεται πάντα κατώτερο των περιστάσεων.

«”Και εσύ τι έκανες, Σπύρο, για να μην καταστραφεί αυτό;” Λες και ακούω τι θα με ρωτάνε τα παιδιά όταν θα βλέπουν την ομορφιά του τόπου μας μόνο από παλιές φωτογραφίες και βίντεο» έγραψε αρχικά ο Σπύρος Σούλης και συνέχισε:

«Είμαστε υποκριτές οι άνθρωποι. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να αντιστρέψουμε την καταστροφή που εμείς οι ίδιοι προκαλούμε. Τα γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για το πως θα ζούμε, πως θα καταναλώνουμε και το τι θα τρώμε που θα βοηθήσουν τον πλανήτη μας. Δεν κάνουμε, όμως, σχεδόν τίποτα.

Ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε εντελώς καταναλωτικές συνήθειες, να χρησιμοποιούμε λιγότερα, να μην σπαταλάμε, να μην ξοδεύουμε. Να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε συνέχεια ενέργεια, αυτοκίνητα, καύσιμα. Να τρώμε περισσότερα λαχανικά και λιγότερο κρέας. Να φρενάρουμε την αλόγιστη κτηνοτροφία.
Ξέρουμε ότι πρέπει ενεργά και ασταμάτητα να απαιτούμε από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα να κάνουν σημαντικές ενέργειες για την προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος. Τι από τα παραπάνω κάνουμε;».

«Και το χειρότερο απ’ όλα; Καλά εμείς, αν δεν θέλουμε, αν δεν ξυπνήσουμε, αν δεν κάνουμε κάτι, όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε. Τα θέλαμε και τα πάθαμε. Μαζί μας όμως, δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να πάρουμε και τον υπέροχο αυτό πλανήτη, τις επόμενες γενιές ανθρώπων και όλα τα πλάσματα της φύσης. Που δεν φταίνε ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ» έγραψε μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.