Γεννημένη στις 2 Δεκεμβρίου του 1923, η Μαρία Κάλλας, ήταν πιθανώς η πιο διάσημη και πιο διαβόητη γυναίκα τραγουδίστρια της όπερας κατά τον 20ο αιώνα. Έγινε γνωστή στην Ιταλία μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν πρωταγωνίστησε σε διάφορες όπερες όπως οι «Μήδεια», «Τόισκα» και «Λα Τραβιάτα». Ως ειρωνικό παράδειγμα ότι η ζωή μιμείται την τέχνη, η προσωπική ζωή της Κάλλας θα μπορούσε να εμπνεύσει ακόμη και μια όπερα.

Μη δημοσιευμένες επιστολές από την Κάλλας, που βρέθηκαν από τον Lyndsy Spence, συγγραφέα του «Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas», δείχνουν μια άγνωστη πλευρά της τραγουδίστριας, αναφέρει το grunge.com. Η μητέρα της την εκβίαζε συχνά, ενώ και ο πατέρας της την εξαπάτησε μόλις έγινε διάσημη και έβγαλε αρκετά χρήματα.

Όλη η αλήθεια για τη σχέση της Μαρίας Κάλλας με τους γονείς της

Οι γονείς της Κάλλας ήταν Έλληνες μετανάστες που μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγους μήνες πριν η ίδια γεννηθεί. Ακόμα και ως παιδί, η Κάλλας έδειξε εξαιρετικό μουσικό ταλέντο, καθώς το αγαπημένο της χόμπι ήταν να ακούει τους δίσκους όπερας της οικογένειάς της, και ειδικά το τραγούδι «La Paloma». Η Κάλλας κέρδισε αρκετούς διαγωνισμούς στο σχολείο και τραγουδούσε συχνά σε ραδιοφωνικές εκπομπές για παιδιά, ενώ ξεκίνησε και μαθήματα πιάνου από την ηλικία των επτά ετών.

Το 1937, οι γονείς της, η Ευαγγελία και ο Γιώργος Καλογερόπουλος, χώρισαν και η μητέρα της αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα με τις κόρες της. Εκεί η Κάλλας παρακολούθησε μαθήματα με την Ελβίρα ντε Χιντάλγκο, μια διάσημη ισπανίδα σοπράνο.

Στην ηλικία των 16 ετών έκανε το ντεμπούτο της στην Αθήνα, με ένα μικρό ρόλο στο «Boccaccio», ενώ ο πρώτος πρωταγωνιστικός της ρόλος ήρθε χρόνια αργότερα, στην «Τόσκα». Ωστόσο, έγινε γνωστή όταν μετακόμισε στην Ιταλία μετά τον πόλεμο. Ακόμα κι έτσι, όμως, η ζωή της δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τέλεια. Σύμφωνα με τη βιογράφο Lyndsy Spence, και όσα αναφέρει το grunge.com, η Κάλλας αγανάκτησε τη μητέρα της, η οποία είχε εργαστεί ως ιερόδουλη κατά τη διάρκεια του πολέμου και προσπάθησε να «προωθήσει» την κόρη της σε ναζί στρατιώτες. Όταν η Κάλλας έγινε γνωστή, η Καλογερόπουλος πούλησε μερικές ιστορίες στον Τύπο και εκβίαζε την κόρη της.

Σε ένα από τα γράμματά της, μάλιστα, η μητέρα της Κάλλας της έγραψε: «Ξέρεις τι κάνουν οι καλλιτέχνες ταπεινής προέλευσης μόλις γίνουν πλούσιοι; Τον πρώτο μήνα ξοδεύουν τα πρώτα τους χρήματα για να πάρουν ένα σπίτι για τους γονείς τους και δεν τα χαλάνε σε πολυτέλειες. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό, Μαρία;».

Δυστυχώς, και ο πατέρας της, Γιώργος Καλογερόπουλος, δεν ήταν καλύτερος από τη μητέρα της. Όταν έμαθε για τη φήμη της, της έγραψε ένα γράμμα προσποιούμενος ότι πέθαινε στο νοσοκομείο. Αλλά η Κάλλας ανακάλυψε, τελικά, ότι είχε μια απλή ασθένεια. Η Κάλλας έγραψε ότι είχε βαρεθεί τους εγωιστές γονείς της και δεν ήθελε καμία επαφή μαζί τους. «Ελπίζω οι εφημερίδες να μην καταλάβουν τίποτα. Διαφορετικά θα βρίζω πραγματικά τη στιγμή που είχα γονείς», αναφέρει ο Guardian, για την άποψή της σχετικά με τους γονείς της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.