Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε μια προσωπικότητα που δεν χωρούσε σε στεγανά, ούτε μπορούσε, απ’ ό,τι φάνηκε, να περιοριστεί σε αυτήν την ζωή. Μάγευε τους πάντες με τις ερμηνείες του, ενώ κατάφερνε να γεμίζει τη σκηνή και τη μεγάλη οθόνη μόνο και μόνο με την παρουσία του. Τον Ιούλιο του 2021 θα έκλεινε τα 71 του χρόνια, αν δεν έφευγε από την ζωή τόσο αναπάντεχα το 2014. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες αλήθειες για τον ίδιο άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Η πρώτη του επαφή με την κωμωδία ήταν σε μια εκκλησία

Αφού έφυγε από το Τζούλιαρντ, ο Ρόμπιν Ουίλιαμς βρέθηκε πίσω στην πατρίδα του στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά δεν μπορούσε να βρει δουλειά ως ηθοποιός. Τότε, είδε μια ανακοίνωση για ένα εργαστήριο κωμωδίας σε μια εκκλησία και αποφάσισε να πάρει μέρος. Στο υπόγειο μιας λουθηρανικής εκκλησίας ο Ουίλιαμς είχε την πρώτη του επαφή με το stand up comedy, συνειδητοποιώντας ότι παρόλο που δεν έχει καμία διάδραση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, στην ουσία αυτό που έκανε ήταν να βελτιώσει κατά κάποιο τρόπο το μονόλογό του.

Για ένα διάστημα δούλευε ως μίμος στο Central Park στη Νέα Υόρκη

Το 1974 ο φωτογράφος Daniel Sorine τράβηξε φωτογραφίες δύο μίμων στο Central Park στη Νέα Υόρκη. Όπως αποδείχθηκε, ένας από αυτούς ήταν ο Ουίλιαμς, ο οποίος εκείνη την περίοδο παρακολουθούσε μαθήματα στη σχολή Τζούλιαρντ. «Αυτό που με προσέλκυσε στον Ρόμπιν Ουίλιαμς και τον σύντροφό του, τον Todd Oppenheimer, ήταν μια ασυνήθιστη ένταση, προσωπικότητα και σωματική ρευστότητα», δήλωσε ο Sorine, όπως αναφέρει το mentalfloss.com.

Ήταν θερμός εμψυχωτής του Στίβεν Σπίλμπεργκ όσο δούλευε την ταινία «Η Λίστα του Σίντλερ»

Το 2018 στην 25η επέτειο της προβολής της ταινίας «Η Λίστα του Σίντλερ» που πραγματοποιήθηκε στο Tribeca Film Festival, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποκάλυψε ότι ο Ουίλιαμς -που είχε συνεργαστεί με τον Σπίλμπεργκ στην ταινία Hook παίζοντας τον Πίτερ Παν- τον έπαιρνε τηλέφωνα και τον εμψύχωνε, κάνοντάς τον να γελάσει. «Ο Ρόμπιν ήξερε τι περνούσα, και μία φορά την εβδομάδα θα με καλούσε και θα μιλούσαμε για περίπου 15 λεπτά στο τηλέφωνο».

Βοήθησε τον Ίθαν Χοκ να βρει τον ατζέντη του

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του τον Ιούνιο του 2018 στο The Graham Norton Show, ο Ίθαν Χοκ υπενθύμισε πώς, ενώ εργαζόταν στο Dead Poets Society, ο Ουίλιαμς ήταν αρκετά σκληρός μαζί του. «Ήθελα πραγματικά να είμαι σοβαρός ηθοποιός», είπε ο Χοκ. «Ήθελα πραγματικά να φαίνομαι ως ένας ακέραιος χαρακτήρας και δεν ήθελα να γελάσω. Όσο περισσότερο δεν γελούσα, τόσο πιο τρελός γινόταν ο Ουίλιαμς κοροιδεύοντάς με. Και έτσι όλο και περισσότερο εγώ εξοργιζόμουν. Δεν κατάλαβε ότι προσπαθούσα να κάνω καλή δουλειά», κατέληξε ο Χοκ. Συμπεραίνοντας ότι ο Ουίλιαμς δεν τον συμπαθούσε και τόσο πολύ κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Μετά τη λήξη των γυρισμάτων, ωστόσο, ο Χοκ επέστρεψε στο σχολείο και λίγο αργότερα έλαβε ένα εκπληκτικό τηλεφώνημα. Ήταν από τον ατζέντη του Ουίλιαμς, ο οποίος -μετά από πρόταση του ίδιου του Ουίλιαμς- ήθελε να αναλάβει τον Χοκ. Ο Χοκ, μάλιστα, έχει αποκαλύψει ότι μέχρι σήμερα έχει ακόμη τον ίδιο ατζέντη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.