Με τα πρόσφατα αποκαλυπτήρια του αγάλματος προς τιμήν της πριγκίπισσας Νταϊάνα, από τους δυο της γιους, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, στον κήπο του Κένσιγκτον, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αναρωτηθεί αν υπάρχει κάποιο από τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που να διαθέτει το δικό του άγαλμα στην πρωτεύουσα της Αγγλίας ή σε κάποιο άλλο σημείο της χώρας.

Υπάρχει κάποιο μέλος της βασιλικής βρετανικής οικογένειας που διαθέτει το δικό του άγαλμα

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους στην Αγγλία, λοιπόν, για να τιμηθεί κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας, κάποιος που άλλαξε την ιστορία ή κάποιος που αποτέλεσε σημαντική θρησκευτική φιγούρα είναι η δημιουργία αγαλμάτων και η τοποθέτησή τους σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.

Μία πρακτική που, όπως αναφέρει και το thelist.com, χρονολογείται από παλιά. Σύμφωνα με τα Royal Parks, άλλα αγάλματα στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν το άγαλμα του Δούκα της Υόρκης και το άγαλμα του Κάπτεν Κουκ στο St. James Park, το Albert Memorial, το άγαλμα του Νέλσον Μαντέλα και το άγαλμα του Δούκα του Ουέλλινγκτον.

Τις περισσότερες φορές, λοιπόν, αυτά τα αγάλματα δημιουργούνται για να τιμήσουν τη μνήμη κάποιου που έχει πεθάνει, αλλά υπάρχουν αγάλματα στο Ηνωμένο Βασίλειο των σημερινών, εν ζωή royals;

Σύμφωνα με τον Londonist, η πόλη φιλοξενεί αγάλματα σχεδόν κάθε βρετανικού μονάρχη από τη βασιλεία του Χένρι VIII, με πάνω από 20 μονάρχες να βρίσκονται έξω από το Hampton Court Palace. Οι μονάρχες που εκπροσωπούνται έξω από αυτό το παλάτι σε μορφή αγάλματος περιλαμβάνουν αγάλματα των Ελισάβετ Α’, Μαρίας Ι, Ιάκωβος Β’, Μαρίας Β’, της Βικτώριας, της Άννας και του Εδουάρδου Ζ΄, μεταξύ άλλων.

Θα παρατηρούσε κανείς ότι το άγαλμα του μονάρχη που λείπει από την συγκεκριμένη συλλογή είναι εκείνο της σημερινής βασίλισσας Ελισάβετ. Η σημερινή βασίλισσα της Αγγλίας, λοιπόν, δεν έχει προς το παρόν άγαλμα, αν και το Londonist σημειώνει ότι κάποιοι πιστεύουν ότι το άγαλμά της μπορεί να ανεγερθεί στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Η δημιουργία ενός αγάλματος, λοιπόν, φαίνεται να αποτελεί παράδοση αυστηρά για τους βασιλείς που έχουν πεθάνει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.