Ένα απρόοπτο γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια της χθεσινής (29/6) συνέντευξης Τύπου για την αρπαγή των έργων του Πάμπλο Πικάσο και του Πιέτ Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη που συνέβη του 2012 και χαρακτηρίστηκε ως η «κλοπή του αιώνα».

Ο πίνακας του Πικάσο είχε τοποθετηθεί σε έναν πάγκο προκειμένου να φαίνεται καλά στις τηλεοπτικές κάμερες που βρίσκονταν στο σημείο για να καταγράψουν τα όσα θα ειπωθούν στη συνέντευξη Τύπου, αλλά το έργο τέχνης γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος.

Ένας από τους αστυνομικούς που βρισκόταν στον χώρο τον έπιασε και τον τοποθέτησε πίσω στο σημείο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σχολιάστηκε και από την πρωινή εκπομπή του Ant1 «Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά να εκφράζει τη δυσαρέσκεια της Φαίης Σκορδά η οποία σημείωσε ότι δεν είναι αστείο.

«Πρέπει να υπάρχει ένα πρωτόκολλο συγκεκριμένο για το πώς ακουμπάμε, πού τοποθετούμε τους πίνακες, γάντια. Υπάρχει πρωτόκολλο πώς χειριζόμαστε τα έργα Τέχνης. Δεν είναι αστείο αυτό!» είπε η παρουσιάστρια του Ant1.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.