Με αφορμή την περιοδεία της παράστασης «Η Παγίδα», ο Τάκης Παπαματθαίου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα του «Pop Up».

Μεταξύ άλλων ο ηθοποιός μίλησε για την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού, στην κατάργηση της οποίας εντοπίζει τη ρίζα κακού σε ότι αφορά την «ελευθερία» που υπάρχει στο επάγγελμα.

«Η ρίζα του κακού στο θέατρο βρίσκεται τελικά, όπως αποδείχθηκε, στην κατάργηση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού. Γιατί δεν υπάρχει σεβασμός. Και δεν υπάρχει σεβασμός γιατί είναι ένα “ελεύθερο επάγγελμα”. Ο κάθε ένας τυχαίος μπορεί να παραστήσει τον ηθοποιό. Χωρίς να έχει τελειώσει μια σχολή τρία χρόνια, χωρίς να έχει πληρώσει τα δίδακτρα, λόγω κάποιων γνωριμιών μπορεί να χώνεται και να παίζει» ανέφερε αρχικά ο Τάκης Παπαματθαίου.

Στην συνέχεια ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Θέλω να αναφέρω και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αυτό του συμπαθούς, στο είδος που ήταν κάποτε, Σάκη Ρουβά. Ο οποίος ξαφνικά, εν μια νυχτί, βαπτίζεται πρωταγωνιστής σε αρχαία τραγωδία. Στις Βάκχες που έκανε τον Διόνυσο. Νομίζω ότι ζούμε και βιώνουμε μια παρακμιακή εποχή εδώ και αρκετά χρόνια. Η ελαφράδα, όμως, για να μην πω σαχλαμάρα είναι απαραίτητη στη ζωή μας και μας ξεκουράζει».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.