Σε ακόμη ένα «πλήγμα» προς τη Νότια Κορέα, αλλά με… πλάγιο τρόπο προχώρησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας τα έβαλε με ένα δημοφιλές είδος μουσικής στη γειτονική χώρα, την K-pop, που χαρακτήρισε «σατανικό καρκίνο» ο οποίος διαφθείρει τους νέους της δικής του χώρας.

Σύμφωνα με πολλές πηγές και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας προσπαθεί να σταματήσει την αύξηση της δημοτικότητας των βίντεο με τη δημοφιλή σε όλον τον κόσμο νοτιοκορεατική ποπ (γνωστότερη ως K-pop), των K-dramas )νοτιοκορεατικών σειρών με φανατικούς θαυμαστές), καθώς και των ταινιών από τη γειτονική χώρα μέσω μιας «μυστικής εκστρατείας κατά της K-pop».

Το υλικό αυτό από τη Νότια Κορέα φέρεται να επιδρά αρνητικά στην «ενδυμασία, τα χτενίσματα, την ομιλία και τη συμπεριφορά» των Βορειοκορεατών, εκτιμά ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θεωρεί ότι η K-pop προωθεί «καπιταλιστικό lifestyle».

Ο ίδιος θέσπισε νέους νόμους αυστηροποίησης της τιμωρίας για «κατοχή ή / και παρακολούθηση ψυχαγωγικού περιεχομένου από τη Νότια Κορέα» από 5 σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.

Όταν η κρατική εφημερίδα «Rodong Sinmum» ανακοίνωσε τον κατάλογο των απαγορευμένων εμφανίσεων και χτενισμάτων, προειδοποίησε: «Η ιστορία μας διδάσκει ένα κρίσιμο μάθημα ότι μια χώρα μπορεί να γίνει ευάλωτη και τελικά να καταρρεύσει σαν υγρός τοίχος ανεξάρτητα από την οικονομική και αμυντική της δύναμη, αν δεν διατηρούμε τον δικό μας τρόπο ζωής».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.