Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα με το σποτ του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στα Ιωάννινα στις αρχές Ιουλίου.

Το σποτ χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως σεξιστικό τονίζοντς ότι αναπαράγει στερεότυπα και υποτιμά τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Λόγω των αντιδράσεων πολλοί οι οποίοι είχαν κληθεί να συμμετάσχουν και να μιλήσουν για το τόσο σημαντικό θέμα, απέσυραν τις συμμετοχές τους και το Συνέδριο τελικά ακυρώθηκε.

«Όπως γνωρίζετε ήταν να συμμετέχω και να βρίσκομαι στα Ιωάννινα για να μιλήσω για το θέμα της υπογεννητικότητας. Εμένα με προσέγγισαν οι διοργανωτές και η Τόνια Φουσέκη που είχε αναλάβει τη λίστα με τους προσκεκλημένους που θα μιλούσαν στο κοινό. Μου έδωσαν ως ξεκάθαρη οδηγία ότι γίνεται ένα συνέδριο με σκοπό να βρεθούν τρόποι και λύσεις για να διερευνήσουμε την υπογεννητικότητα, που μαστίζει την Ελλάδα. Δεν την αντιμετωπίζεις μόνο με τρόπους για να λύσεις τα ζητήματα υπογονιμότητας, αλλά ανακοινώνοντας ενδεχομένως τη στήριξη στις νέες μητέρες, παροχές οικονομικές, τη στήριξη του κράτους που πολλές φορές είναι απών. Ο σάλος δικαίως προκλήθηκε από το σποτ γιατί εκεί βλέπουμε ότι η μητρότητα ορίζεται σαν ένα ρολόι που χτυπά απειλητικά από πάνω σου και έχει να κάνει με ένα countdown με τα χρόνια της ηλικίας σου. Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κάθε γυναίκα αποφασίζει κι επιλέγει αν θέλει να γίνει μάνα. Αν δεν γίνεις μάνα, δεν θέλεις ή δεν προκύψει, δεν σημαίνει ότι δεν είσαι μια πλήρης προσωπικότητα. Η κάθε γυναίκα ορίζει το σώμα της, τη ζωή της και το κορμί της με τον τρόπο που επιθυμεί», ανέφερε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Στην συνέχεια η Σταματίνα Τσιμτσιλή πρόσθεσε: «Δεν ήξερα τίποτα. Ενημερώθηκα το Σάββατο το βράδυ και αμέσως έστειλα μήνυμα στη διοργάνωση και είπα ότι δεν θέλω να συμμετέχω στο συνέδριο. Την επόμενη μέρα έγραψα ένα κείμενο και ενημέρωσα ότι απέσυρα τη συμμετοχή μου. Κατάλαβα ότι και οι διοργανωτές δεν θέλουν να προχωρήσει. Ξεκίνησε διαφορετικά και πάει διαφορετικά. Επειδή μου λέτε στα social media ότι “δεν είδες ότι συμμετείχαν μόνο πολιτικοί και παππάδες” με ένα αφοριστικό τρόπο, θέλω να σας πω με ειλικρίνεια ότι εμένα μου δόθηκε η εικόνα ότι είναι υπό την αιγίδα της πρώτης γυναίκας ΠτΔ, ότι συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες – Έλληνες και ξένοι, ότι είναι με τη στήριξη δυο μεγάλων Πανεπιστημίων και ότι είναι και με τις ευλογίες του Πατριαρχείου και της Αρχιεπισκοπής, ότι θα συμμετέχουν κορυφαίου υπουργοί και αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης και ότι θα είναι ένα συνέδριο για να συζητηθούν τρόποι για να αντιμετωπιστεί το θέμα της υπογεννητικότητας».

Τέλος, η Σταματίνα Τσιμτσιλή υπογράμμισε στην αναφορά της: «Τώρα να λέμε γιατί εσύ το έγραψες το πρωί και όχι το βράδυ, φθάνει στα όρια της ανθρωποφαγίας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.