Στον ξέφρενο και πολυτελή κόσμο των megayachts, το μέγεθος σίγουρα μετράει, διαδραματίζοντας τον δικό του και πλήρως καθοριστικό ρόλο.

Και μιλώντας για τεράστιες διαστάσεις, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με το Centauro της Officina Armare, ένα θεόρατο και υπερπολυτελές κότερο που έχει χώρο για έναν ολόκληρο στόλο άλλων οχημάτων.

Εμπνευσμένο πράγματι από αστρόπλοια και φουτουριστικά οχήματα που συναντάμε στην επικράτεια της επιστημονικής φαντασίας, το επιβλητικό Centauro εκτείνεται σε μήκος 110 μέτρων.

Ακόμα και το ελικοδρόμιό του είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να φιλοξενεί όχι όποιο κι όποιο ελικόπτερο, αλλά το φοβερό και τρομερό AW609.

Σε κάθε πλευρά του σκάφους συναντάμε χώρο για δύο 10μετρα βοηθητικά σκάφη, αλλά και παιχνίδια του νερού. Ακόμα και ένα υποβρύχιο θα βρει κανείς εδώ!

Το Centauro δεν είναι βέβαια αποθήκη σκαφών, αλλά ένα υπερπολυτελές κότερο που κακομαθαίνει ιδιοκτήτες και καλεσμένους με πισίνα υπερχείλισης, πλήρως εξοπλισμένο σπα και σάουνα, υπηρεσίες μασάζ, τζακούζι, ακόμα και κινηματογράφο και γυμναστήριο θα βρει κανείς εδώ.

Οι δύο θεόρατες μηχανές του το κινούν με άνεση στους 20 κόμβους, υποβαστάζοντας όλες τις πολυτελείς ανέσεις που θα περίμενε κανείς σε ένα megayacht της τάξης του.

Αν και το Centauro διακρίνεται πρωτίστως γι’ αυτή τη φουτουριστική όψη του, που τρομοκρατεί με την πρώτη ματιά…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.