Για το πώς ένιωσε στα 16 του χρόνιοα, όταν αποφάσισε να παρουσιάσει τη δουλειά του στον σπουδαίο Μάνο Χατζιδάκι, μίλησε ο Φοίβος Δεληβοριάς που βρέθηκε καλεσμένος της εκπομπής «φλΕΡΤ»!

«Θυμάμαι τον εαυτό μου να προβάρω στο τρόλεϊ που πήγαινα στο σπίτι του τα πάντα. Τελικά του είπα το χειρότερο, πήγα εκεί με μια ανάσα και του είπα “Γεια σας κ. Χατζιδάκι είμαι συνάδελφός σας και θέλω να ακούσετε το έργο μου”», αποκάλυψε.

Επιπλέον, μίλησε και για την «Ταράτσα» του, η οποία υποδέχεται τον κόσμο εδώ και 5 χρόνια.

«”Η ταράτσα του Φοίβου” ήταν να τελειώσει δύο χρόνια πριν, είχαμε πει κάτσε μη βαρεθούμε και ρουτινιάσουμε, αλλά με το που έσκασε το lockdown, σαν ζαλισμένα κοτόπουλα βρεθήκαμε με τον Αλευρά πέρσι και λέμε, δεν γίνεται αυτό το καλοκαίρι να μην βγούμε να πούμε πώς περάσαμε. Φέτος, μετά το εξάμηνο lockdown, όταν άρχισα να παίρνω φίλους όλοι έλεγαν πάμε εκεί. Είναι κάπως σαν στέκι», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Είμαι και λίγο ηθοποιός από το παράθυρο, είχα δώσει και στο Εθνικό όταν ήμουν 18 αλλά δεν πέρασα. Είχα μέσα μου αυτήν την ιστορία. Όσο βασανιζόμουν με την κιθάρα, άλλο τόσο αποστήθιζα θεατρικά κείμενα ή πήγαινα σε παραστάσεις. Υπήρχε αυτό το μπέρδεμα και γι αυτό με έλκυαν πολύ πρόσωπα σαν τον Αττίκ ας πούμε, που ήταν τροβαδούρος της στιγμής. Μου άρεσε ο σκελετός και έλεγα ότι η Αθήνα είναι αυτό το πράγμα, βάζεις χαλίκι, καρέκλα, έχεις τον ουρανό από πάνω σου, αρχαία γύρω σου και ταυτόχρονα τα κορίτσια στις πολυκατοικίες, είναι όπως τα κορίτσια της δεκαετίας του ’30 και ’40, μόνο που χορεύουν άλλα τραγούδια μπροστά στον καθρέφτη. Το υλικό μιας σύγχρονης λαϊκής πολυκατοικίας δεν έχει αλλάξει και είπα πάμε να την κάνουμε ταράτσα. Αυτό ήταν το έναυσμα. Φέτος θα δείτε πρώτοι την τελετή λήξης  των 200 ετών από την Γιάννα Αγγελοπούλου, τι θα μπορούσε να κάνει ένας σημερινός άνθρωπος αν πήγαινε στο Διαφάνι κ.α. αλλά πάντα η ταράτσα είχε αυτήν την ελευθερία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.