Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι μια από τις πιο πολυτελείς και χλιδάτες ιδιοκτησίες στη Γη, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το δείτε σύντομα (μάλλον ποτέ) σε κάποια ιστοσελίδα ενοικίασης κατοικιών. Κάτι, ωστόσο, που δεν είναι απαγορευτικό για τους ανθρώπους να ονειρεύονται πώς θα ήταν να ζουν μέσα στην πολυτελή κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ και της οικογένειάς της.

Εάν το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, λοιπόν, κατέληγε ποτέ στην αγορά ενοικίασης, θα χρειαζόταν να καταβάλετε ένα αστρονομικό ποσό για να πληρώσετε το μηνιαίο κόστος του, δεδομένου ότι θεωρείται και η πιο ακριβή κατοικία στον κόσμο.

Ο ιστότοπος ενοικίασης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο UNCLE υπολόγισε πρόσφατα τις τιμές ενοικίασης των διασημότερων κατοικιών της βασιλικής οικογένειας. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην καρδιά του Λονδίνου είναι το πιο ακριβό από όλα, όπως αναφέρει και το mentalfloss.com.

Μετά την ανάλυση των κατόψεων και των αξιών των ακινήτων στην περιοχή και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του ανακτόρου, η UNCLE υπολόγισε ότι το μηνιαίο ενοίκιο θα ήταν περίπου 3.596.456 δολάρια -κάτι που δεν μοιάζει πολύ εξωφρενικό αν αναλογιστεί κανείς ότι διαθέτει 775 δωμάτια και περισσότερα από 300 χρόνια βασιλικής ιστορίας.

Το Παλάτι του Αγίου Ιακώβου στο Λονδίνο -το σπίτι της πριγκίπισσας Άννας- πίσω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι η δεύτερη ακριβότερη βασιλική κατοικία. Σύμφωνα με την UNCLE, θα κόστιζε περίπου 2.445.312 δολάρια το μήνα για να ζήσει κανείς εκεί, ενώ το Κάστρο του Windsor κοστίζει περίπου 1.832.525 δολάρια το μήνα και το παλάτι του Kensington περίπου 212.176 δολάρια.

Όσον αφορά τις πιο «οικονομικές» επιλογές το Nottingham Cottage βρίσκεται στο τέλος της λίστας, με εκτιμώμενο μηνιαίο ενοίκιο στα 10.967 δολάρια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.