Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μόρφωση και σπουδές παίρνουν τα μέλη της βασιλικής, βρετανικής οικογένειας; Αν και για την επαγγελματική τους κατάρτιση μελλοντικά οι σπουδές δεν είναι κάτι που θα τους φανούν απαραίτητες, ωστόσο για το κύρος και τη θέση τους, οι γνώσεις πάντα είναι συν. Σχετικά αργά, λοιπόν, στην ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ήταν το 1970 όταν το πρώτο μέλος της αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο.

Αυτό δεν είναι άλλο από τον Πρίγκιπα Κάρολο, που έγραψε ιστορία εισερχόμενος στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, παρακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Ανθρωπολογίας, της Αρχαιολογίας και της Ιστορίας, ενώ κατά την διάρκεια του δεύτερου έτους των σπουδών του μελέτησε και την ιστορία της Ουαλίας καθώς και της γλώσσας της στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στο Aberystwyth.

Το 1970 απέκτησε το πτυχίο του Bachelor of Arts, το οποίο τον έκανε τον πρώτο διάδοχο του θρόνου με πτυχίο. Σύμφωνα με το περιοδικό Hello κάποτε είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι και ο σωματοφύλακας του πρίγκιπα Καρόλου πήρε τον ίδιο βαθμό με τον προστατευόμενό του, καθώς αναγκάστηκε να παρακολουθήσει και ο ίδιος όλα τα μαθήματα και τις διαλέξεις που παρακολουθούσε και ο Κάρολος.

Ωστόσο, το διαδικτυακό περιοδικό του πανεπιστημίου, Varsity, απέρριψε τον μύθο, ισχυριζόμενος ότι ο σωματοφύλακας δεν έλαβε στην πραγματικότητα τις εξετάσεις και έτσι δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο πτυχίο.

Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έκτοτε φοίτησαν στο Gordonstoun, συμπεριλαμβανομένων των αδερφών του πρίγκιπα Καρόλου, πρίγκιπα Άντριου και Έντουαρντ. Η πριγκίπισσα Άννα δεν παρακολούθησε το Gordonstoun, καθώς ήταν σχολείο αρρένων εκείνη την εποχή, ωστόσο έστειλε τα δικά της παιδιά Πίτερ και Ζάρα να σπουδάσουν εκεί.

Όταν ήρθε η ώρα οι γιοι του Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα να φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι δεν κάνανε την ίδια επιλογή με τον πατέρα τους. Αντιθέτως, και οι δύο πήγαν σχολείο στο Eton College και ο Ουίλιαμ έγινε το πρώτο ανώτερο μέλος της Βασιλικής Οικογένειας που παρακολούθησε το διάσημο σχολείο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παρακολούθησε αργότερα μαθήματα Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέα στη Σκωτία, όπου συνάντησε τη μελλοντική του σύζυγο Κέιτ Μίντλετον. Ο πρίγκιπας Χάρι δεν πήγε στο πανεπιστήμιο, καθώς αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα στο στρατό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.