Μετά από έναν γάμο, που, φαινομενικά τουλάχιστον, έμοιαζε με παραμύθι, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και το πρίγκιπας Κάρολος χώρισαν, και επισήμως πια, το 1996. Η πριγκίπισσα του λαού έχασε πολλά κατά τη διάρκεια του χωρισμού τους, αλλά με κάποιους τρόπους και φυσικά με το πράσινο φως της βρετανικής βασιλικής οικογένειας κατάφερε να διατηρήσει τον βασιλικό τρόπο ζωής της.

Κοσμήματα

Ίσως ένα από τα πιο εμφανή σημάδια πολυτέλειας και πλούτου για τα μέλη των βασιλικών οικογενειών είναι τα φανταχτερά περιδέραια και οι τιάρες που επιλέγουν για τις επίσημες εμφανίσεις τους. Ως μέρος του διακανονισμού του διαζυγίου της, η πριγκίπισσα Νταϊάνα μπορούσε να κρατήσει όλα τα κοσμήματα που είχε συλλέξει κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο συμπεριλαμβανομένου του δαχτυλιδιού αρραβώνων, με το οποίο ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ πρότεινε αργότερα στην Κέιτ Μίντλετον να παντρευτούν. Το μόνο κομμάτι που δεν της επιτρεπόταν να κρατήσει ήταν η τιάρα Cambridge Lover’s Knot, που η Βασίλισσα Ελισάβετ Β είχε μεταβιβάσει στην τότε νύφη της ως γαμήλιο δώρο.

Τον τίτλο της

Παρόλο που ο πρίγκιπας Κάρολος ζήτησε η πρώην σύζυγός του να χάσει το δικαίωμα στον τίτλο της «Her Royal Highness», η Νταϊάνα συνέχισε να έχει ένα βασιλικό χαρακτηριστικό στο όνομά της. Μετά το διαζύγιο, λοιπόν, μπορούσαν να συνεχίσουν να την αποκαλούν ως Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Το γραφείο της

Ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα έπρεπε να αφήσει πίσω της το παλιό της γραφείο στο Παλάτι του Αγίου Τζέιμς, το οποίο θα ήταν δίπλα στον χώρο εργασίας του πρώην συζύγου της, η βασιλική οικογένεια την άφησε να μετακομίσει σε νέα γραφεία στο Kensington Palace, όπου ζούσε.

Ιδιωτικά τζετ

Η πριγκίπισσα του λαού δεν χρειάστηκε ποτέ ξανά να πετάξει με μια πολιτική πτήση στην Α’ θέση, καθώς είχε ακόμη πρόσβαση στα αεροπλάνα της βασιλικής οικογένειας, ώστε να συνεχίσει να ταξιδεύει σαν βασίλισσα, ακόμη και μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Εντυπωσιακό εισόδημα

Το παλάτι δεν ανακοίνωσε ποτέ επίσημα τον διακανονισμό μετρητών μεταξύ πρίγκιπα Καρόλου και Νταϊάνας, αλλά τα μέσα ενημέρωσης εκείνη την εποχή ανέφεραν ότι έλαβε ένα εφάπαξ ποσό 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων και επιπλέον 600.000 δολάρια για τα έξοδα γραφείου, σύμφωνα με τους New York Times και όσα αναφέρει το Reader’s Digest.

Ένα σπίτι στο παλάτι του Κένσινγκτον

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν είχε δικαιώματα σε ολόκληρο το παλάτι μετά το διαζύγιό της, αλλά πήρε ένα τμήμα από αυτό: τα διαμερίσματα 8 και 9. Πρόκειται για μία ιδιοκτησία με τρία επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου ενός βρεφικού σταθμού για τα αγόρια της που καταλάμβανε ολόκληρο τον τελευταίο όροφο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.