Ως ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Αμερικανούς παλαιστές, ο Χαλκ Χόγκαν συγκέντρωσε τόσο φανατικούς θαυμαστές, που η λατρεία που εισέπραττε από αναρίθμητους λάτρεις της πάλης κατά τη δεκαετία των ‘90s έγινε ευρέως γνωστή και ως «Hulkamania». Κατά τη διάρκεια της 33χρονης καριέρας του κέρδισε 12 παγκόσμιους τίτλους -έξι με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης και έξι με την Ψυχαγωγία Παγκόσμιας Πάλης- κάνοντάς τον ταυτόχρονα τον υψηλότερο αμειβόμενο αθλητή του WWE.

Η αποδοχή από πλευράς του για κατάχρηση ναρκωτικών τελείωσε την καριέρα του, και κάπως έτσι ξεκίνησε μια νέα διαδρομή για τον θρυλικό παλαιστή, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων την αυτοβιογραφία του «Hollywood Hulk Hogan», την εκπομπή «Hogan Knows Best» καθώς και την επιστροφή του στην πάλη.

Ωστόσο, η ζωή του περιείχε και αρκετό δράμα καθώς ο γιος του φυλακίστηκε για την πρόκληση ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος, ενώ και η σύζυγός του υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Το σκάνδαλο του διαζυγίου ακολούθησε μια ταινία σεξ όπου ο Χόγκαν φάνηκε να κάνει ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια και αργότερα κέρδισε 140 εκατομμύρια δολάρια σε αγωγή δυσφήμισης από τον Γκάουκερ, ο οποίος είχε δημοσιεύσει το υλικό.

Αν και γεννήθηκε ως Terry Eugene Bollea, ο Χόγκαν πάλευε με διάφορα άλλα διάσημα ονόματα στις αρχές της καριέρας του στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, όπως οι Terry Boulder, Super Destroyer και Sterling Golden. Το παρατσούκλι που του δόθηκε, ωστόσο, δεν έχει να κάνει τόσο με το χώρο του, όσο με τον κινηματογράφο.

Πιο συγκεκριμένα, όταν κάποια στιγμή βρέθηκε καλεσμένος σε μια εκπομπή μαζί με τον ηθοποιό που έπαιξε πρώτος τον «Απίστευτο Χαλκ», Lou Ferrigno, ο οικοδεσπότης της εκπομπής αναγνώρισε στον 1,83 μέτρων ύψους και 136 κιλών Χόγκαν το γεγονός ότι ήταν στην πραγματικότητα μεγαλύτερος από τον Ferrigno, οπότε τον ονόμασε «The Hulk».

Όταν, λοιπόν, το WWE -τότε γνωστό ως Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (WWF)- ζήτησε από τον Vincent McMahon Sr. να αναλάβει ένα ανερχόμενο ταλέντο το 1979, ο γιγάντιος παλαιστής μετέτρεψε το όνομά του σε Χαλκ Χόγκαν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.