Ένα βράδυ του Δεκεμβρίου του 1985, όπως πολλές φορές στο παρελθόν, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα βρισκόντουσαν στο βασιλικό θεωρείο τους στο Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου για να παρακολουθήσουν μια χορευτική παράσταση. Τη συγκεκριμένη νύχτα, η διάθεση ήταν πιο χαλαρή από ό,τι συνήθως, δεδομένου ότι ήταν μια ευχαριστήρια ιδιωτική εκδήλωση για τους χορηγούς που είχαν υποστηρίξει το Βασιλικό Μπαλέτο.

Προς το τέλος της βραδιάς, λοιπόν, η Νταϊάνα απομακρύνθηκε από το θεωρείο τους, με τον Κάρολο να υποθέτει ότι είχε πάει να χρησιμοποιήσει το δωμάτιο των κυριών, οπότε συνέχισε να απολαμβάνει το πρόγραμμα καθώς ο χορευτής Wayne Sleep ανέβηκε τη σκηνή με τεράστια χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια, όμως, ένας ξαφνικός προσκεκλημένος ανέβηκε στη σκηνή. Κάποιος του οποίου η εμφάνιση συγκλόνισε κάθε άτομο στην όπερα: η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε ανέβει στην σκηνή και χόρευε με τον Sleep. «Το κοινό είχε μείνει έκπληκτο όταν εμφανίστηκε η Νταϊάνα, σαν να είχαν πάρει μια τεράστια ανάσα», δήλωσε ο Sleep στον Guardian το 2017.

Αυτό που κανείς δεν γνώριζε εκείνη τη στιγμή ήταν ότι όλο αυτό το σκηνικό ήταν προσχεδιασμένο, με την Νταϊάνα να κάνει για αρκετό καιρό πρόβες με τον Sleep προκειμένου να εκπλήξει τον σύζυγό της.

Η Νταϊάνα από καιρό δήλωνε ενθουσιασμένη από την δουλειά του Sleep. Ήταν, άλλωστε, ο κύριος χορευτής στο Royal Ballet και κατείχε επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ για ένα άλμα με 12 συνεχόμενες εναλλαγές στα πόδια, γνωστό και ως entrechat-douze, το οποίο έκανε το 1973. Αρχικά τον είχε προσεγγίσει για μαθήματα χορού στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. «Η Νταϊάνα αγαπούσε το μπαλέτο, αλλά ήθελε επίσης να μάθει τζαζ και σύγχρονο χορό. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να την διδάξω, γιατί έλειπα συνεχώς σε περιοδείες», ανέφερε ο Sleep στον Guardian.

Αλλά τα όνειρα της Νταϊάνα για χορό δεν εξαφανίστηκαν ποτέ. Και, έτσι, όταν σκέφτηκε την ιδέα να ανέβει και η ίδια στη σκηνή της Βασιλικής Όπερας, τον προσέγγισε ξανά, έχοντας ήδη το πλάνο στο μυαλό της. Ήθελε να χορέψει στη σκηνή δίπλα στον Sleep το «Uptown Girl» του Billy Joel. Όπως και έκανε, άλλωστε, και εξέπληξε εκτός από τον σύζυγό της και τα πλήθη.

Σε μια εποχή πριν από μια καθημερινότητα με κινητά με κάμερες και κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ένα τέτοιο σκηνικό θα είχε, σίγουρα, μείνει το κοινό μυστικό των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση. Σήμερα, όμως, αυτή η κίνηση της Νταϊάνα είναι γνωστή ως μία από τις πιο τολμηρές στιγμές της πριγκίπισσας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.