Τα ευτράπελα που μπορούν να παρατηρηθούν σε ένα ζωντανό πρόγραμμα πάρα πολλά. Ακόμη κι αν αφορά στην τελετή απονομής Όσκαρ, ενός εκ των πιο αναμενόμενων και προβεβλημένων ζωντανών σόου κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις από τις πιο αμήχανες στιγμές στην ιστορία της διοργάνωσής τους που σίγουρα προκάλεσαν ένα ελαφρύ κοκκίνισμα στους πρωταγωνιστές!

Φωνάζοντας τον λάθος Φρανκ

Το 1933, τόσο ο Φρανκ Κάπρα όσο και ο Φρανκ Λόιντ ήταν υποψήφιοι στην κατηγορία Καλύτερος Σκηνοθέτης. Όταν ο οικοδεσπότης ανακοίνωσε με περηφάνια «Ελάτε και πάρτε το, Φρανκ!», ο Κάπρα πίστευε ότι είχε κερδίσει και ανέβηκε στη σκηνή. Προφανώς, ο νικητής ήταν ο Φρανκ Λόιντ. Αργότερα, ο Κάπρα χαρακτήρισε τη «βόλτα» του στη σκηνή ως «τον μακρύτερο, πιο λυπημένο και πιο συγκλονιστικό περίπατο της ζωής μου».

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια ομιλία αποδοχής βραβείου

Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί οι ομιλίες αποδοχής των Όσκαρ έχουν το χρονικό όριο των 45 δευτερολέπτων; Θα πρέπει πιθανώς να ευχαριστήσετε την ηθοποιό Greer Garson. Το 1943, αφού κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για την ταινία «Mrs. Miniver », άρχισε να μιλά ασταμάτητα! Σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, χρειάστηκε 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα για να τελειώσει, καθιστώντας την ομιλία της τη μεγαλύτερη στην ιστορία του Όσκαρ.

Ανακοινώνοντας τη λάθος καλύτερη ταινία

Στην πιο πρόσφατη ιστορία του θεσμού ήταν το 2017 όταν ο Γουόρεν Μπίτι ανακοίνωσε ως Καλύτερη Ταινία το «La La Land» με τους παραγωγούς και όλους τους συντελεστές της ταινίας να ανεβαίνουν επί σκηνής για να παραλάβουν το βραβείο και να πανηγυρίσουν τη νίκη τους. Τελικά, είχε γίνει λάθος στην ανακοίνωση και η ταινία που κέρδισε το Όσκαρ ήταν το «Moonlight».

Το… γυμνό φόντο

Το 1974, ο Ρόμπερτ Όπελ, ένας φωτογράφος έτρεξε γυμνός στη σκηνή, ενώ ο οικοδεσπότης της βραδιάς Ντέιβιντ Νίβεν προλόγιζε την Λιζ Τέιλορ στη σκηνή για να παρουσιάσει το βραβείο Kαλύτερης Eικόνας. Όταν ο Νίβεν συνειδητοποίησε τι συνέβαινε πίσω του, είπε: «Κυρίες και κύριοι, αυτό ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί. Δεν είναι συναρπαστικό να πιστεύουμε ότι ίσως το μόνο γέλιο που θα πάρει ποτέ αυτός ο άνθρωπος στη ζωή του είναι να δείχνει τις αδυναμίες του;».

TAGS