Μία από τις παραδόσεις που από την πρώτη κιόλας χρονιά της διοργάνωσης των βραβείων Όσκαρ αποτελεί σταθερή αξία για την πολυαναμενόμενη βραδιά -εκτός από τις εμφανίσεις των διάσημων σταρ στο κόκκινο χαλί- είναι και η ομιλία αποδοχής του βραβείου από τον εκάστοτε νικητή.

Και μπορεί σήμερα οι λαμπεροί αστέρες του Χόλιγουντ να έχουν μόλις 45 δευτερόλεπτα για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους, το συγκεκριμένο χρονικό όριο δεν ίσχυε πάντα. Μάλιστα, υπήρξε μια ομιλία αποδοχής Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού που άγγιξε ακόμη και τα πεντέμισι λεπτά, η οποία έχει συμπεριληφθεί και στο Βιβλίο Γκίνες, θέτοντας σιγά σιγά τις βάσεις για τη θέσπιση του ορίου των 45 δευτερολέπτων.

Το ρεκόρ, λοιπόν, με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ομιλία αποδοχής βραβείου κατέχει η Βρετανο- Αμερικανίδα ηθοποιός, Greer Garson, η οποία κέρδισε το πρώτο (και μοναδικό) Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου στην καριέρα της το 1942 για την ερμηνεία της στην ταινία «Mrs. Miniver».

Ήταν μετά τη 1 π.μ. όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το πολυπόθητο αγαλματίδιο, το τελευταίο, μάλιστα, της βραδιάς. Η καθυστερημένη ώρα δεν την απέτρεψε να μιλήσει περισσότερο από οποιονδήποτε παραλήπτη πριν ή μετά και αφού δήλωσε ότι «ήταν σχεδόν απροετοίμαστη» να δώσει ομιλία, κατάφερε να συνεχίσει να μιλάει για σχεδόν πεντέμισι λεπτά. Φυσικά, υπάρχουν και τα αντίστροφα παραδείγματα με αρκετούς πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης να έχουν εκφράσει τις ευχαριστίες τους ακόμη και με μόλις δύο λέξεις!

Το 2010 η Ακαδημία μείωσε το όριο στις ομιλίες στα 45 δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει ότι το ρεκόρ της Garson θα συνεχίσει να ισχύει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.