Το 1981 ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Πριγκίπισσα Νταϊάνα παντρεύτηκαν μπροστά σε ένα κοινό 3.500 προσκεκλημένων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου και σχεδόν 750 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούσαν το μυστήριο από τους δέκτες τους.

Ο χωρισμός του βασιλικού ζευγαριού το Δεκέμβριο του 1992, μετά από έντεκα χρόνια έγγαμου βίου και δύο γιους που απέκτησαν κατά την διάρκειά του, και το διαζύγιο (που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1996) ήταν μια πολύ πιο ιδιωτική υπόθεση -αν και οι δύο αργότερα διεξήγαγαν αποκαλυπτικές συνεντεύξεις παρουσιάζοντας ο καθένας τη δική του οπτική επί του θέματος.

Παρά το όλο δράμα, ωστόσο, που χαρακτήριζε τη σχέση τους, απ’ ό,τι φαίνεται η Νταϊάνα ήταν εκείνη που δεν ήθελε πραγματικά να χωρίσει από τον Κάρολο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της το 1995 στον Μάρτιν Μπασίρ, μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Νομίζω όπως σε κάθε γάμο, ειδικά αν έχεις χωρισμένους γονείς όπως εγώ, κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς προσπαθώντας να λειτουργήσει και να μην επαναληφθούν καταστάσεις του παρελθόντος, όπως αυτές που είχα βιώσει εγώ με τους δικούς μου γονείς», ομολογώντας απροκάλυπτα ότι «ο γάμος μου ήθελα απεγνωσμένα να λειτουργήσει» και αποκαλύπτοντας την άποψή της ότι εκείνη και ο Κάρολος έκαναν «μια πολύ καλή ομάδα».

Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Andrew Morton, το ζευγάρι «ένωσε τους δικηγόρους του» και «συζήτησε το χωρισμό» από κοινού. Προχωρώντας με το νόμιμο χωρισμό τους, η Νταϊάνα παραδέχθηκε στον Μπασίρ ότι ένιωθε «βαθιά, βαθιά, βαθιά θλίψη», αλλά διευκρίνισε ότι «ο σύζυγός μου ζήτησε το χωρισμό και το υποστήριξα».

Και μπορεί το διαζύγιο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου να ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1996, ένα χρόνο πριν τον ξαφνικό χαμό της «πριγκίπισσας του λαού», ο γάμος τους, ωστόσο, συνεχίζει ακόμη να προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς νέες αποκαλύψεις γι’ αυτόν βγαίνουν συνεχώς στο προσκήνιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.