Δυο νέες καταγγελίες οι οποίες αφορούν περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης έφερε στο φως η εκπομπή «Πρωινό» του Ant1 το πρωί της Δευτέρας.

Η μια αφορά νεαρή ηθοποιό η οποία καταγγέλλει κωμικό ηθοποιό και η δεύτερη μιας θαυμάστριας η οποία φέρεται να ήρθε αντιμέτωπη με την σεξουαλική παρενόχληση όταν ζήτησε μια φωτογραφία από ηθοποιό.

«Όποτε απήντησα και ήταν αυτός τον άκουγα να αυνανίζεται»

Η νεαρή ηθοποιός περιέγραψε την εμπειρία της και τα όσα «χρεώνει» σε κωμικό ηθοποιό.

«Με τον κύριο… γνωρίστηκα την περίοδο που φοιτούσα στη σχολή που δίδασκε. Αρχικά, με προσέγγισε ερωτικά κινούμενος αυστηρά στα πλαίσια του φλερτ. Σε ώρα διαλείμματος με πλησίασε λέγοντάς μου ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου. Ευγενώς απέκρουσα τη εκδήλωση των συναισθημάτων του, κυριευμένη από έκδηλη αμηχανία.

Μεταγενέστερα με κάλεσε στο γραφείο του διευθυντή της σχολής. Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση και κατά την εκεί συνάντηση μας μου πρότεινε να με συστήσει στον… προκειμένου να συνεργαστούμε επαγγελματικά. Η απάντησή μου ήταν αρνητική και δια αυτής εξέπεμψα ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν είμαι ανεκτική σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις. Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι παρερμηνεύω την πρωτοβουλία του και ίσως στο μέλλον του δοθεί η ευκαιρία να το αποδείξει.

Μετά την αποφοίτησή μου έτυχε να τον συναντήσω δύο τρεις φορές τυχαία παρουσία κόσμου. Κατά τις εν λόγω συναντήσεις μας πάντα μου έλεγε ότι θέλει από καρδιάς να με βοηθήσει. Ακριβώς αυτή η στάση του ήταν που με έκανε να πιστέψω ότι ίσως τον είχα παρεξηγήσει.

Το έτος 2011 πήγα σε οντισιόν του και έχοντας κατά νου ότι τα παραπάνω συμβάντα τα είχα αξιολογήσει εσφαλμένως. Επικοινώνησα μαζί του στέλνοντας sms, ενημερώνοντάς τον σχετικά. Παρερμηνεύοντας, προφανώς, τη συγκεκριμένη ενέργειά μου επιδόθηκε στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων ερωτικού περιεχομένου (σε φαντάζομαι πώς είσαι στο κρεβάτι και άλλα). Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά του, έπραξα το αυτονόητο, αποκλείοντάς τον. Μη έχοντας τη δυνατότητα να επικοινωνεί μαζί μου μέσω γραπτών μηνυμάτων, κατέφυγε σε τηλεφωνικές κλήσεις δια αποκρύψεως. Όποτε απήντησα και ήταν αυτός τον άκουγα να αυνανίζεται», καταγγέλλει η ηθοποιός.

«Για τη δική μου προσωπική εμπειρία δεν έχω κάπου να απευθυνθώ»

Η δεύτερη καταγγελία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Πρωινό» αφορά σε μια θαυμάστρια η οποία ήθελε απλά να βγάλει μια φωτογραφία μαζί με ηθοποιό-σκηνοθέτη.

«Είμαι 26 χρονών και με λένε Κατερίνα. Για τη δική μου προσωπική εμπειρία δεν έχω κάπου να απευθυνθώ προφανώς έχει συμβεί και σε άλλες κοπέλες όλα αυτά τα χρόνια. Η εμπειρία μου ξεκινάει ως εξής. Δεν είμαι απόφοιτη της δραματικής σχολής ή κάτι ανάλογο.

Είμαι απλά μία κοπέλα που πριν από κάποια χρόνια είχα συναντήσει τυχαία τον κύριο, μετά το τέλος της παράστασης όχι εντός του θεάτρου αλλά εκτός. Επαναλαμβάνω τυχαία και η πρώτη μου αντίδραση ήταν να του ζητήσω να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί. Μου φάνηκε πολύ φιλικός και καλός μέχρι που μια κίνησή του με έκανε να αναθεωρήσω.

Με πλησίασε λέγοντάς μου “Α είσαι καλό εσύ” και ήρθε και τρίφτηκε επάνω μου. Πίσω μου. Εγώ εκείνη την ώρα έπαθα ένα σοκ, τρόμαξα. Δεν περιμένεις από τέτοιους ανθρώπους, τέτοιες αισχρές κινήσεις πόσο μάλλον σε μια θαυμάστρια. Οι εικόνες που είχα χτίσει γι’ αυτόν τον ηθοποιό χάθηκαν. Ήθελα απλώς να καταθέσω τη δική μου ιστορία που δεν θα ξεχάσω όσο χρόνια κι αν περάσω», αναφέρει η καταγγέλλουσα.

TAGS