Στο πλατό του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε η Ελευθερία Αρβανιτάκη το βράδυ της Δευτέρας. Η ερμηνεύτρια αναφέρθηκε στην καριέρα, τον έρωτα αλλά και το χαμό του πατέρα της όταν ήταν μόλις 10 χρόνων.

Στην αρχή της συνέντευξης της, η Ελευθερία Αρβανιτάκη η οποία φέτος σαράντα χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, μίλησε για τα τυχαία περιστατικά που την οδήγησαν το 1979 στην «Οπισθοδρομική Κομπανία».

Όπως όλοι οι καλλιτέχνες, έτσι και η Ελευθερία Αρβανιτάκη επηρεάστηκε από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει συναυλίες οι οποίες ακυρώθηκαν λόγω του ιού.

«Δεν είχα σχεδιάσει να κάνω κάτι αυτή την περίοδο, αλλά πλέον ο εγκλεισμός με πειράζει. Δεν μου αρέσει καθόλου. Είχα κανονίσει συναυλίες στην Ισπανία και ακυρώθηκαν λόγω του κορονοϊού» ανέφερε η Ελευθερία Αρβανιτάκη και πρόσθεσε: «Έχω ζήσει και στην Ελλάδα καταπληκτικές στιγμές, αλλά στο Carnegie Hall στην Νέα Υόρκη ήταν κάτι πολύ τιμητικό για μένα».

Ο χαμός του πατέρα της

«Όχι δεν ήμουν ήσυχη. Ήμουν αγοροκόριτσο» ανέφερε η Ελευθερία Αρβανιτάκη θυμούμενη την παιδική της ηλικία.

Ένα από τα περιστατικά τα οποία έχουν σημαδέψει την ερμηνεύτρια, είναι η απώλεια του πατέρα της όταν ήταν μόλις 10 χρόνων.

«Ήμουν δέκα χρόνων όταν έχασα τον πατέρα μου. Κανείς δεν ξέρει πώς δουλεύει ο μηχανισμός της ψυχής απλά ξέχασα ό,τι γινόταν πριν “φύγει“. Θύμωσα πολύ με αυτό και μετά τον χαμό του πέρασα δύσκολη εφηβεία. Είναι ένα πρόσωπο που δεν θυμάμαι, έλειπε στο εξωτερικό αρκετά συχνά. Δεν ήταν μια παρουσία που θυμάμαι δίπλα μου. Νομίζω πως αν ζούσε, θα ήταν ενθουσιασμένος με την πορεία μου, αλλά όχι με την επιλογή μου. Η μητέρα μου τώρα υπερηφανεύεται», τόνισε η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

«Είμαι μόνη μου αυτή την περίοδο και μου αρέσει»

«Ο έρωτας έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Είναι δύσκολες οι ισορροπίες. Είναι δύσκολο να είσαι καλλιτέχνης και να έχεις και οικογένεια. Εγώ πιστεύω ότι τα έχω καταφέρει. Είχα την οικογένεια και τα παιδιά και, από εκεί και πέρα, τη δουλειά. Ο πρώτος μου γάμος κράτησε επτά χρόνια και ο δεύτερος 22 χρόνια, με τον Γιώργο Χατζημιχάλη. Είμαι αυστηρή μητέρα, έχω όρια. Είναι καθαρή η σχέση μητέρας-παιδιού. Νομίζω ότι τα έχω καταφέρει εξαιρετικά. Έχω εξαιρετική σχέση με τα παιδιά μου. Είμαι ευχαριστημένη. Στο σπίτι υπάρχω ως μαμά, όχι ως τραγουδίστρια. Είμαι μόνη μου αυτή την περίοδο και μου αρέσει. Είμαι ανοιχτή, αλλά δεν με τρομάζει το ότι δεν έχω σύντροφο. Από τότε που πέθανε ο πατέρας μου, έγινα πιο σκληρή» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

TAGS