Η εξομολόγηση της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου: Στο χάσιμο των ναρκωτικών δεν έμαθα να έχω στόχους

Το μήνυμα στα social media για «μια ζωή καθαρή»


LIFESTYLE
23:04
09/09/2020
Η εξομολόγηση της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου: Στο χάσιμο των ναρκωτικών δεν έμαθα να έχω στόχους
13
loading

Η Μαρία – Ελένη  Λυκουρέζου έχει μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό που είχε στα ναρκωτικά αλλά και για το πώς κατάφερε να φύγει από αυτόν τον εφιάλτη.

Μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου θέλησε να εξομολογηθεί πως το «χάσιμο των ναρκωτικών την έμαθαν να μην έχει στόχους» αλλά να στείλει και ένα μήνυμα στους διαδικτυακούς της φίλους για μια «ζωή καθαρή».

Συγκεκριμένα η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έγραψε: Ζήσε μια Ζωή καθαρή. Ζήσε μια Ζωή αληθινή. Δεν χρειαζόμαστε πολλά. 17 χρόνια τώρα με ανακαλύπτω, με βελτιώνω, με ορίζω. Μπορεί αν δεν έμπλεκα να είχα άλλη πορεία. Αλλά θα είχα την ίδια σοφία? Θα είχα τις ίδιες ευαιαθησίες? Θα είχα μάθει τόσα για την Ζωή, για την διατροφή, για την κίνηση.....?

Η Ζωή που έχω διαλέξει είναι μοναχική. Δεν μπορείς να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που πίνουν είτε αλκοόλ, είτε κάνουν ναρκωτικά. Δυστυχώς οι περισσότεροι κάτι κάνουν. Δυστυχώς δεν είσαι “in” αν δεν κάνεις... Πλήττω με τέτοιες διακρίσεις.Δεν πίνω αλλά κάνω κέφι!

Αλλά δεν θα βγω όπως έβγαινα παλιά... Και αυτό όχι γιατί μεγαλώνω... Αλλά γιατί θέλω ουσία... Η ουσία είναι να ξυπνάω το πρωί, να είμαι ευγνώμων, να περπατάω, να κάνω  διαλογισμό, να κολυμπάω ( ναι και τον χειμώνα! ), να οργανώνω την μέρα μου, να κάνω πράγματα που μου αρέσουν, να μην ενοχλώ κανέναν, να μιλάω σωστά, να επικοινωνώ σωστά, να γελάω, να διαφωνώ, να ηρεμώ, να ζω στην φύση, να διαβάζω, να ακούω μουσική, να βλέπω ντοκιμαντέρ, να χορεύω ( χωρίς σταγόνα αλκοόλ!!), να ακούω.....

Αυτά τα 17 χρόνια καθαρίζοντας απο παρέες και ουσίες έχοντας μαζέψει τα κομμάτια μου ξεκινούσα να κάνω κάτι επαγγελματικό, αλλά δυστυχώς πάρα πολλές φορές το σταμάταγα. Δεν είχα μάθει να ολοκληρώνω πράγματα. Και αυτό με έκανε να αλλάζω δραστηριότητες.... Και μέσα στο χάσιμο των ναρκωτικών και όλης αυτής της Ζωής δεν έμαθα να έχω στόχους.. Άργησα να βάζω στόχους.

Απο το 2014 που έκανα κάποιες παραγωγές στο θέατρο και έπαιξα, έμαθα να βάζω και να ολοκληρώνω τους στόχους μου. Το χάος μόνο σε εμένα έκανε κακό. Με διέλυε. Με κούραζε. Το γύρισα.Το έκανα ισορροπία.

Ξέρεις ο καθένας τραβάει τον δικό του δρόμο. Άλλοι ξέρουν απο πάντα τι θέλουν. Άλλοι πάλι όχι. Δεν σε ορίζουν αυτά. Η ψυχή σου, οι τρόποι σου, το φέρσιμο σου, τα λόγια σου.. Δεν ήθελα πανεπιστήμιο. Ήθελα να εργαστώ. Και το έκανα μέχρι που σταμάτησα γιατί έπρεπε το 2003 να με γιατρέψω.

Να με κάνω καλά.. Μετά τα πράγματα πήραν άλλη πορεία στην Ζωή μου.. Η Ζωή με πάει αλλού..την ακολουθώ. Εύχομαι σε ανθρώπους με εξαρτήσεις να ξεφύγουν και να αρχίσουν να ζούνε. Να αγαπήσουν τον εαυτό τους και την ίδια τους την Ζωή.  Μην ακούτε τι λέει ο κόσμος. Μόνο τους χτύπους της καρδιάς σου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ζήσε μια Ζωή καθαρή. Ζήσε μια Ζωή αληθινή. Δεν χρειαζόμαστε πολλά. 17 χρόνια τώρα με ανακαλύπτω, με βελτιώνω, με ορίζω. Μπορεί αν δεν έμπλεκα να είχα άλλη πορεία. Αλλά θα είχα την ίδια σοφία? Θα είχα τις ίδιες ευαιαθησίες? Θα είχα μάθει τόσα για την Ζωή, για την διατροφή, για την κίνηση.....? Η Ζωή που έχω διαλέξει είναι μοναχική. Δεν μπορείς να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που πίνουν είτε αλκοόλ, είτε κάνουν ναρκωτικά. Δυστυχώς οι περισσότεροι κάτι κάνουν. Δυστυχώς δεν είσαι “in” αν δεν κάνεις... Πλήττω με τέτοιες διακρίσεις. Δεν πίνω αλλά κάνω κέφι! Αλλά δεν θα βγω όπως έβγαινα παλιά... Και αυτό όχι γιατί μεγαλώνω... Αλλά γιατί θέλω ουσία... Η ουσία είναι να ξυπνάω το πρωί, να είμαι ευγνώμων, να περπατάω, να κάνω διαλογισμό, να κολυμπάω ( ναι και τον χειμώνα! ), να οργανώνω την μέρα μου,να κάνω πράγματα που μου αρέσουν, να μην ενοχλώ κανέναν, να μιλάω σωστά, να επικοινωνώ σωστά, να γελάω, να διαφωνώ, να ηρεμώ, να ζω στην φύση, να διαβάζω, να ακούω μουσική, να βλέπω ντοκιμαντέρ, να χορεύω ( χωρίς σταγόνα αλκοόλ!!), να ακούω..... Αυτά τα 17 χρόνια καθαρίζοντας απο παρέες και ουσίες έχοντας μαζέψει τα κομμάτια μου ξεκινούσα να κάνω κάτι επαγγελματικό, αλλά δυστυχώς πάρα πολλές φορές το σταμάταγα. Δεν είχα μάθει να ολοκληρώνω πράγματα. Και αυτό με έκανε να αλλάζω δραστηριότητες.... Και μέσα στο χάσιμο των ναρκωτικών και όλης αυτής της Ζωής δεν έμαθα να έχω στόχους.. Άργησα να βάζω στόχους. Απο το 2014 που έκανα κάποιες παραγωγές στο θέατρο και έπαιξα, έμαθα να βάζω και να ολοκληρώνω τους στόχους μου. Το χάος μόνο σε εμένα έκανε κακό. Με διέλυε. Με κούραζε. Το γύρισα. Το έκανα ισορροπία. Ξέρεις ο καθένας τραβάει τον δικό του δρόμο. Άλλοι ξέρουν απο πάντα τι θέλουν. Άλλοι πάλι όχι. Δεν σε ορίζουν αυτά. Η ψυχή σου, οι τρόποι σου, το φέρσιμο σου, τα λόγια σου.. Δεν ήθελα πανεπιστήμιο. Ήθελα να εργαστώ. Και το έκανα μέχρι που σταμάτησα γιατί έπρεπε το 2003 να με γιατρέψω. Να με κάνω καλά.. Μετά τα πράγματα πήραν άλλη πορεία στην Ζωή μου.. Η Ζωή με πάει αλλού..την ακολουθώ. Εύχομαι σε ανθρώπους με εξαρτήσεις να ξεφύγουν και να αρχίσουν να ζούνε. Να αγαπήσουν τον εαυτό τους και την ίδια τους την Ζωή. Μην ακούτε τι λέει ο κόσμος. Μόνο τους χτύπους της καρδιάς σου.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Ελένη-Ζωή Λυκουρέζου🇬🇷 (@mariaelenilykourezou) στις

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar Όταν λες

  Έχεις βάλει στόχους εννοείς το να τρως τα λεφτά του Λυκουρέζου

 2. avatar Κορίτσι μου

  κάνε απλά πράγματα στη ζωή σου,μάθε να πλέκεις,να κεντάς, να ζωγραφίζεις, να αγχωθείς να τελειώσεις ένα έργο σου και την επόμενη φορά να μας το δείξεις.Χρησιμοποίησε τα χέρια σου.Καλή συνέχεια.

 3. avatar πριν λίγες μέρες

  δεν πιπίλαγε την ίδια καραμέλα.....;;;;

 4. avatar ΧΡΗΣΤΟΣ1985

  Λόγια Λόγια Λόγια, άραγε τι γίνεται μόλις κόβεται το ίντερνετ...πόσο θα κρατήσει αυτή η φορά; Βρες καμιά σοβαρή δουλειά να απασχολήσεις το μυαλό (λέμε τώρα) σου.

 5. avatar ΣΑΛΑΧΙ

  Όλοι εσείς που βγάζετε χολή έχετε σκεφτεί ότι αυτά που λέει η κοπέλα μπορεί να βοηθήσουν κάποιον που περνάει τα ίδια να πάρει θάρρος και να αλλάξει την ζωή του, να νοιώσει ότι όλα είναι δυνατά όταν υπάρχει θέληση; Τόσες και τόσες άσχημες ειδήσεις και σκουπίδια διαβάζουμε και βλέπουμε καθημερινά, μας πείραξε ένα τόσο όμορφο και ελπιδοφόρο μήνυμα;

 6. avatar .;.

  Με τετοιες [...]καθημερινα στη στηλη της [...]των μίντια, εσεις προετοιμασατε το εδαφος να αποδεχεται ο ανοητος κοσμος τηλεσκουπιδια με καμερες

 7. avatar Yiannisg

  Μπράβο σου κοπελιά που τα κατάφερες αλλά όλα όσα γράφεις είναι μπούρδες για εμάς τον απλό λαουτζίκο.
  Εσύ που ο μπαμπακας έχει φράγκα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις όλα αυτά τα ωραία. Εμείς;;;
  Ξυπνάμε το πρωί και ίσως να μην έχουμε ούτε πρωινό. Ούτε ώρα για περπάτημα και διαλογισμό. Τρέχουμε.... άλλος για να πάει στη πετσοκομενη δουλειά του και άλλος για να βρει δουλειά. Τα έξοδα τρέχουν. Λογαριασμοί φαγητό κοκ..... Αυτό είναι το τρέξιμο για εμάς τους απλούς θνητούς.
  Ζήσε λοιπόν στο όνειρο σου μα καλά κάνεις δεν σε κακολογω.

 8. avatar Κλάιν

  Μαιν μαντάμ

 9. avatar Ψιτ

  Άντε γαμ@@@@@. Εδώ υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να φάνε και ο αρθρογράφος ασχολείται με εσένα!

 10. avatar Elxis

  Βάλε και τον Ιησού Χριστό στη ζωή σου και όλα θα πάνε καλά...

  1. avatar (*)

   Και τη Μαμά του!(;)

   1. avatar Elxis

    Σιγά μη βάλουμε και τη θεία του.

 11. avatar Καλος σφαλιαριτης

  Στα [...] μας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει