Κρις Χέμσγουορθ: Θα κολυμπήσει με καρχαρίες για το National Geographic

Ο Αυστραλός ηθοποιός θα είναι ο πρωταγωνιστής μία ειδικής εκπομπής


LIFESTYLE
14:54
05/08/2020
Κρις Χέμσγουορθ: Θα κολυμπήσει με καρχαρίες για το National Geographic
1
loading

Ο Κρις Χέμσγουορθ καταδύεται στο Sharkfest του National Geographic. Ο Αυστραλός ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει σε μια ειδική καλοκαιρινή εκπομπή που θα προβληθεί από το Nat Geo το 2021. Η παραγωγή γίνεται σε συνέργεια με την Disney (τόσο η Marvel όσο και το Nat Geo αποτελούν μέρος του ομίλου).

Ο Χέμσγουορθ θα συζητήσει με βιολόγους, σέρφερ, οικολόγους και υποστηρικτές των καρχαριών στην πατρίδα του την Αυστραλία, για να αποκαλύψει τους λόγους που βρίσκονται πίσω από τον αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων καρχαριών στην πατρίδα του τα τελευταία χρόνια και να βρει τρόπους συνύπαρξης ανθρώπων και καρχαριών, όπως εξηγεί το ΑΠΕ.

«Έχω περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μου κοντά στον ωκεανό, μοιράζομαι την ίδια αυλή με τους καρχαρίες και πρόσφατα υπήρξε μια διάχυτη ανησυχία σχετικά με την αύξηση της δραστηριότητας των καρχαριών», δήλωσε ο ηθοποιός.

«Είναι ζωτικής σημασίας ο αλληλοσεβασμός. Οι ωκεανοί μας εξαρτώνται από αυτούς τους κορυφαίους θηρευτές για ένα οικοσύστημα βιοποικιλότητας. Ωστόσο, πρέπει επίσης να μάθουμε πώς να προστατεύουμε τον εαυτό μας και αυτός είναι ο κύριος στόχος μου».

Στην ειδική αυτή εκπομπή, ο Κρις θα κολυμπήσει με διαφορετικά είδη καρχαριών για να κατανοήσει τη συμπεριφορά τους. Γίνετε μέλος των ομάδων βιολόγων για να εξερευνήσει μαζί τους τα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή των συναντήσεων ανθρώπινων-καρχαριών.

Στην εκπομπή θα παρουσιαστούν καινοτομίες στην τεχνολογία που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία τόσο των καρχαριών όσο και των ανθρώπων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Δεν είναι καί ο μοναδικός

    Η ο πρώτος ο οποίος κολυμπάει ανάμεσα σε καρχαρίες, υπάρχουν δύτες οι οποίοι έχουν ανοίξει πολύ πιο νωρίς τό δρόμο τής γνώσης για τήν συμπεριφορά τών καρχαριών, κολυμπώντας ανάμεσα τουςκαι εννοώ για τά πιο επιθετικά είδη. Ειδικά ή γυναικεία ομάδα shark angels μπορώ νά πω είναι από τίς πιο εξειδικευμένες στο νά κολυμπούν ανάμεσα σε λευκούς καί τίγρης. Σάν δύτης είχα αρκετές φορές τήν εμπειρία νά κολυμπήσω σέ περιοχές τής νοτιοανατολικής Ασίας κυρίως ανάμεσα σε λευκόπτερους whitetip καί ασιμόπτερους silvertip υφαλοκαρχαρίες οι οποίοι γενικά παρουσιάζουν μία ήπια συμπεριφορά εάν φυσικά δεν τούς προκαλέσεις. Συνήθως οι περισσότερες επιθέσεις έχουν νά κάνουν με πρόκληση η κακή ορατότητα μέσα στο νερό. Γενικά ή ανθρώπινη παρουσία δεν έχει νά κάνει με τήν διατροφική προτίμηση τού οποίου καρχαρία καί ένα είναι σίγουρο ότι αρκετοί πού μπορεί νά έτυχε νά κολυμπούν σέ βαθιά νερά καί ίσως σέ κάποια απόσταση από αυτούς νά πέρασε καρχαρίας σέ κάποιο βάθος καί νά μήν έδωσε κάν σημασία στην παρουσία τού κολυμβητή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει