Πέτρος Λαγούτης: Ο τζόγος είναι ένας εθισμός από τους πιο σκληρούς

«Άρχισα να γίνομαι κάποιος άλλος, πρέπει να φτάσεις σε έναν προσωπικό πάτο»


LIFESTYLE
11:54
12/12/2019
Πέτρος Λαγούτης: Ο τζόγος είναι ένας εθισμός από τους πιο σκληρούς
4
loading

Για τον εθισμό του στον τζόγο και το πώς κατάφερε να απελευθερωθεί μίλησε στην Ελεωνόρα Μελέτη ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης.

«Ο τζόγος είναι ένας εθισμός από τους πιο σκληρούς, τους πιο δύσκολους και τους πιο ύπουλους, είναι μεγάλη αλήθεια αυτό. Έχει πολλές παγίδες» ανέφερε.

«Μέχρι ένα σημείο είναι κοινωνικά αποδεκτός. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος έναν κοινωνικό παίκτη και πότε αυτός χάνει το όριο και γίνεται τζογαδόρος» πρόσθεσε.

«Όταν ξεπερνάς τα όρια, στους άλλους εθισμούς φαίνεται στον τζόγο δεν φαίνεται. Αργεί να φανεί» ανέφερε ο ηθοποιός.

«Στον τζογαδόρο φαίνεται όταν πια είναι στα όρια της καταστροφής. Ο τζογαδόρος σιγά σιγά χάνει τα πάντα. Τα πάντα. Χάνει τη δουλειά του.Με την έννοια, όχι, δεν έμεινα ποτέ χωρίς δουλειά αλλά άρχισα να κάνω εκπτώσεις στη δουλειά μου. Άρα άρχισα να γίνομαι κάποιος άλλος. Είχα ανάγκη από χρήματα “τώρα και γρήγορα”. Έφευγαν τα κριτήρια και άρχισα να κάνω στην τηλεόραση πράγματα που μπορεί να μην τα έκανα ποτέ» ανέφερε.

Όπως είπε: «Εκπτώσεις στη δουλειά και γίνονται περίεργες οι σχέσεις με τους ανθρώπους. Αρχίζεις να έχεις ανάγκη βοήθειας, είτε οικονομικής είτε άλλης, αλλά πλησιάζεις τους ανθρώπους μόνο για βοήθεια. Ο άλλος, ακόμα και φίλος να είναι, κάποια στιγμή το καταλαβαίνει και αρχίζει να ξενίζει. Οπότε καις ανθρώπους, καις σχέσεις και χωρίς να το καταλάβεις έχεις γίνει ένας άλλος που σε κυβερνάει ο εθισμός».

Συνεχίζοντας την εξομολόγηση ψυχής στα «Μεσάνυχτα» ο Πέτρος Λαγούτης ανέφερε πως βγήκε από τον εθισμό. «Πρέπει να φτάσεις σε έναν προσωπικό πάτο, μια περίοδο που προσπαθείς να κρατηθείς από τα μαλλιά σου και λες ότι δεν πάει άλλο οπότε καλείσαι να ζητήσεις βοήθεια από ειδικούς».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Η αμαρτία σκλαβώνει+εξευτελίζει τον άνθρωπο που την κάνει.Μόνο ο Ιησούς Χριστός ελευθερώνει,δίνει αληθινή χαρά+ειρήνη+αγάπη μα πάνω από όλα αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1/4) Η Αγία Γραφή και ο Ιησούς Χριστός μας προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες κάθε είδους αμαρτίας. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός που μας δημιούργησε έχει θέσει τα όρια και τους πνευματικούς νόμους που πρέπει να κινήται ο κάθε άνθρωπος για να είναι χαρούμενος, ευτυχισμένος και αληθινά ελεύθερος. Έτσι όποιος μελετά την Αγία Γραφή γνωρίζει τις πνευματικές παγίδες και τα δολώματα του διαβόλου και τα αποφεύγει. Όποιος δεν λαβαίνει της Αγία Γραφή στα σοβαρά και δεν την μελετά είναι απροστάτευτος πνευματικά και ο διάβολος θα τον ¨εξαπατήσει¨ και μετά θα τον ¨πλέξει¨ σε κάποια αμαρτία για να του κλέψει την χαρά από την ζωή του, την ειρήνη από την ψυχή του, την υγεία από το σώμα του και τελικά να τουκλέψει και την αιώνια ζωή που δίδει ο Ιησούς Χριστός.
  Ας δούμε τι μας λεει ο Θεός μέσα από την Αγία Γραφή γι αυτό το θέμα .
  [ 17 Και στον Αδάμ είπε: Επειδή υπάκουσες στον λόγο τής γυναίκας σου, και έφαγες από το δέντρο, από το οποίο σε είχα προστάξει λέγοντας: Μη φας απ' αυτό, καταραμένη να είναι η γη εξαιτίας σου· με λύπες θα τρως τους καρπούς της όλες τις ημέρες τής ζωής σου·
  18 αγκάθια δε και τριβόλια θα βλαστάνει σε σένα· και θα τρως το χορτάρι τού χωραφιού·
  19 με τον ιδρώτα του προσώπου σου θα τρως το ψωμί σου, μέχρις ότου επιστρέψεις στη γη, από την οποία πάρθηκες· επειδή, γη είσαι και σε γη θα επιστρέψεις.] Γένεση 3:17-19

 2. avatar Η αμαρτία σκλαβώνει+εξευτελίζει τον άνθρωπο που την κάνει.Μόνο ο Ιησούς Χριστός ελευθερώνει,δίνει αληθινή χαρά+ειρήνη+αγάπη μα πάνω από όλα αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (2/4) Το οποίο σημαίνει ότι η τιμωρία του ανθρώπου από την στιγμή που αμάρτησε και έφυγε από τον παράδεισο, ήταν να εργάζεται και με τον ιδρώτα του προσώπου του να βγάζει το ψωμί που τρώει (πράγμα που σημαίνει την προσωπική εργασία).
  Όμως ο διάβολος που είναι μια πνευματική οντότητα , έρχεται και ψυθυρίζει στον κάθε άνθρωπο «ότι δεν χρειάζεται να εργάζεσαι αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βγάλεις εύκολα και γρήγορα χρήματα». Έτσι οι άνθρωποι, και ιδιαίτερα όσοι δεν γνωρίζουν τον αληθινό Θεό της Αγίας Γραφής ξεγελιούνται και αρχίζουν να μξχανεύονται τρόπους να βγάλουν εύκολα και γρήγορα χρήματα, και έτσι συνήθως καταφεύγουν σε παρανομίες όπως είναι κλεψιές ή ληστείες, απάτες, ψέματα, εμπορίο ναρκωτικών, όπλων, σωματεμπορίας και κάθε τι που παραβαίνει τους νόμους.
  Ένας τέτοιος τρόπος γρήγορου πλουτισμού είναι κα τα τυχερά παιχνίδια όπως προπό, λαχεία, ξυστό, στοιχήματα, καζίνο,χαρτοπιαδία κτλ , τα οποία να σημειώσουμε είναι και νόμιμα . Αυτό δίνει την αίσθηση στους ανθρώπους ότι αυτό που κάνουν δεν είναι κάτι κακό. Όμως όπως όλες οι αμαρτίες , έτσι και ο τζόγος είναι εθιστικός και πολύ γρήγορα ο άνθρωπος μπορεί να χάσει τον έλεγχο και μαζί και την ειρήνη της ψυχής του.

 3. avatar Η αμαρτία σκλαβώνει+εξευτελίζει τον άνθρωπο που την κάνει.Μόνο ο Ιησούς Χριστός ελευθερώνει,δίνει αληθινή χαρά+ειρήνη+αγάπη μα πάνω από όλα αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (3/4) Η Αγία Γραφή μας προειδοποίει για την παγίδα κάποιος να θέλει να γίνει πλούσιος με γρήγορο και εύκολο τρόπο αλλά και ο Λόγος του Θεού μας προτρέπει να αγαπάμε την νόμιμη,τίμια και ηθικήυ εργασία και μέσα από τα χρήματα που κερδίζει ο άνθρωπος που αγαπά τον ιησού Χριστό να βοηθά όσο μπορεί και αυτούς που είναι πιο φτωχοί από αυτόν και έχουν πραγματικά ανάγκη. Ας δούμε και τα σχετικά εδάφια από την Αγία Γραφή

  [ 28 Αυτός που κλέβει, ας μη κλέβει πλέον, αλλά μάλλον ας κοπιάζει δουλεύοντας με τα χέρια του το καλό, για να έχει να μεταδίδει σ' εκείνον που έχει ανάγκη.] Εφεσίους επιστολή 4:28
  [ 6 Μεγάλος δε πλουτισμός είναι η ευσέβεια, με αυτάρκεια.
  7 Επειδή, δεν φέραμε τίποτε μέσα στον κόσμο· είναι φανερό ότι ούτε και μπορούμε να μεταφέρουμε έξω απ' αυτόν κάτι μαζί μας. 8 Έχοντας, μάλιστα, διατροφές και σκεπάσματα, ας αρκούμαστε σ' αυτά.
  9 Όσοι, βέβαια, θέλουν να πλουτίζουν, πέφτουν σε πειρασμό και παγίδα, και σε πολλές ανόητες και βλαβερές επιθυμίες, που βυθίζουν τους ανθρώπους σε όλεθρο και απώλεια.
  10 Επειδή, ρίζα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία· την οποία μερικοί, καθώς την ορέχθηκαν, αποπλανήθηκαν από την πίστη και πέρασαν τον εαυτό τους μέσα από πολλές οδύνες.] Α’ Τιμόθεου επιστολή 6:6-10

 4. avatar Η αμαρτία σκλαβώνει+εξευτελίζει τον άνθρωπο που την κάνει.Μόνο ο Ιησούς Χριστός ελευθερώνει,δίνει αληθινή χαρά+ειρήνη+αγάπη μα πάνω από όλα αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (4/4) [20 Έλεγε,μάλιστα, ότι:Αυτό που βγαίνει από μέσα από τον άνθρωπο,εκείνο μολύνει τον άνθρωπο
  21 επειδή,από μέσα από την καρδιά των ανθρώπων βγαίνουν οι κακοί συλλογισμοί,μοιχείες,πορνείες,φόνοι,
  22 κλοπές,πλεονεξίες,πονηρίες,δόλος,ασέλγεια,πονηρό βλέμμα,βλασφημία,υπερηφάνεια,αφροσύνη.
  23 Όλα αυτά τα πονηρά βγαίνουν από μέσα,και μολύνουν τον άνθρωπο] Μάρκο 7:20-23.
  [10 Και μάλιστα,όταν ήμασταν κοντά σας,αυτό σας παραγγέλλαμε:ότι αν κάποιος δε θέλει να εργάζεται,μήτε να τρώει.] Β’ Θεσσαλονικείς 3:10.
  Έτσι το συμπέρασμα είναι ότι ο τζόγος+όλα τα τυχερά παιχνίδια είναι ακόμα μια παγίδα του διαβόλου για να μας κλέψει την ζωή +την χαρά της ζωής. Γι αυτό+αν ο άνθρωπος εθιστεί στο τζόγο τότε γίνεται σκλάβος του πάθους του+ σύντομα έρμαιο του διαβόλου.
  Υπάρχει όμως+ο Ιησούς Χριστός που αγαπά τον άνθρωπο+θέλει να τον ελευθερώσει.Ο Ιησούς Χριστός είπε [31 Ο Ιησούς, λοιπόν, έλεγε στους Ιουδαίους, που είχαν πιστέψει σ' αυτόν: Αν εσείς μείνετε στον δικό μου λόγο, είστε αληθινά μαθητές μου·
  32 και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.
  34 Τους αποκρίθηκε ο Ιησούς: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι: Καθένας που πράττει την αμαρτία, είναι δούλος της αμαρτίας ] Ιωάννη Ευαγγέλιο 8:31,32,32.
  Έτσι αν κάποιος επικαλεστεί τον Ιησού Χριστό +τον καλέσει στην ζωή του με μια προσευχή τότε ο Ιησούς Χριστός μπορεί να τον ελευθερώσει από τα πάθη ή τις αμαρτίες του+να του χαρίσει μια όμορφη+ευλογημένη ζωή που θα δοξάζει τον Θεό αλλά+θα δίνει αιώνια ζωή στον άνθρωπο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει