Τάνια Τρύπη: Με τα χνώτα των ζώων επέζησε ο Χριστούλης, δεν γίνεται να τα σφάζουμε το Πάσχα

«Ου φονεύσεις, λέει, δεν έχει επεξήγηση μόνο τον άνθρωπο και "σφάξε" το αρνί»


LIFESTYLE
12:52
11/12/2019
Τάνια Τρύπη: Με τα χνώτα των ζώων επέζησε ο Χριστούλης, δεν γίνεται να τα σφάζουμε το Πάσχα
70
loading

Τον vegan τρόπο ζωής έχει επιλέξει η ηθοποιός Τάνια Τρύπη και αναφέρει πώς έγινε ακτιβίστρια για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ζώων.

«Εδώ και 2,5 χρόνια έχω κόψει τα ζώα και τα παράγωγα τους από τη διατροφή μου. Απέκτησα ένα κινητό που είχε ίντερνετ και η πρώτη πληροφορία που πήρα ήταν ένα πλάνο μιας αγελάδας που της παίρνουν με έναν πολύ… ευγενικό τρόπο το μωρό της. Με κλωτσιές. Έτσι, άρχισα να το ψάχνω» είπε στην Ελεωνόρα Μελέτη.

«Δεν μπορεί ο Χριστός να γεννήθηκε στη φάτνη και να ζεστάθηκε με τα χνώτα των ζώων και εμείς στο όνομά του να σφάζουμε ζώα το Πάσχα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Το Πάσχα δεν πήγαινα σε τραπέζια γιατί δεν μπορούσα να βλέπω να συμβαίνει αυτό σε ολόκληρο το ζώο. Είμαι κατά της παράδοσης. Ου φονεύσεις, λέει, δεν έχει επεξήγηση μόνο τον άνθρωπο και "σφάξε" το αρνί» ανέφερε η ηθοποιός.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

70
σχόλια
 1. avatar βρε ουστ!!!!

  επίσης και το δερμάτινο που φοράτε καθώς και οι τσαντούλες, τα παπουτσάκια από δέρμα ζώων έχουν γίνει, αλλά αυτό δεν σας εμποδίζει να τα χρησιμοποιείτε! Και μη μου πείτε πως δεν ξέρατε ότι ακόμα και τα πορσελάνινα πιάτα ή άλλα αντικείμενα οικιακής χρήσης γίνονται από κόκκαλα ζώων!!!

 2. avatar 18/10

  Θυμάμαι μια εξαιρετική ερμηνεία που είχε κάνει παλιά σε ένα σήριαλ με αυτοτελή επεισόδια (ανατομία ενός εγκλήματος νομίζω) που έκανε την άπιστη σύζυγο και όταν το ανακάλυψε ο σύζυγος της του αποκαλύπτει την ιδιότητα της με έναν τρόπο που έλιωσα στα γέλια
  Ούτε η Διαμαντίδου τέτοια ερμηνεία, εύγε!

 3. avatar Απαράδεκτοι

  Θα ήθελα να ξέρω, αν αυτοί που κόπτονται τόσο πολύ για τα αρνάκια κοτούλες, ψάρια κλπ., έχουν τέτοιες ευαισθησίες για τα παιδάκια που θανατώνονται πριν γεννηθούν; Και αν έχουν πού και πώς τις εκφράζουν;

 4. avatar Ο σουβλατζής της γειτονιάς σου.

  Τα ζουμπουρλούδικα μαγουλάκια σου μόνο με πικροράδικα δεν γίναν κορίτσι μου.

 5. avatar Ο Ψυχίατρος.

  Και το παιδί που παίζει και γελά με τον "ΜΑΙΚ τον ΦΑΣΟΛΑΚΗ", πως θα φάει μετά τα φασολάκια της μαμάς του κυρία μου?
  Και το παιδί που μεγάλωσε με την ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ, πως να πιεί μετά τον φρεσκοστυμένο χυμό του?
  Μήπως να κλείσουμε ένα ραντεβού για να προσπαθήσουμε να το σώσουμε?

 6. avatar GNK

  Το έθιμο της σφαγής των αμνών έρχεται πολλά χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού, όπου εορταζόταν η εβραική εορτή του Πάσχα.

 7. avatar Καληνύχτα

  μόνο που το θυμήθηκες αργά......

 8. avatar λυπάμαι ειλικρινά..κρίμα…περαστικά στην κυρά Τάνια!!!

  όπως το λέω στην κυρά...

 9. avatar Παπάτζα νάναι και ότι νάναι.

  Αρκεί να βγει στη δημοσιότητα.

 10. avatar GiannisAGiannis

  Στο μυστικό δείπνο τί έφαγε ο Ιησούς, κινουά και αβοκάντο; Ή μήπως τσάκισε το αρνί, όντας το τελευταίο δείπνο που θα έτρωγε;

 11. avatar VAGB

  Εκαψε φλαντζα αυτη

 12. avatar Αλεξανδρος Αθηναιος

  Κατα τα αλλα ΟΛΟΙ ειμαστε παιδια του και μας αγαπαει!!

  Ματθ. 10,15 Σας διαβεβαιώνω ότι περισσότερον επιεικής θα είναι η τιμωρία, κατά την μεγάλην εκείνην ημέραν της κρίσεως, δια τους κατοίκους της χώρας των Σοδόμων και Γομόρρας, παρά δια τους κατοίκους της πόλεως εκείνης που αρνήθηκε να σας δεχθή.
  Ματθ. 10,34 Μη νομίσετε ότι ήλθα να επιβάλω μία ψευδή ειρήνην εις την γην (όπως την φαντάζονται οι Ισραηλίται, οι οποίοι περιμένουν τον Μεσσίαν ως επίγειον βασιλέαν). Δεν ήλθα να φέρω τέτοιαν ειρήνην, αλλά μάχαιραν και διαίρεσιν.

  Ματθ. 10,35 Διότι ήλθα να χωρίσω τον ασεβή υιόν εναντίον του πιστού πατρός του και την ασεβή θυγατέρα εναντίον της μητρός της και την νύμφην ενάντιον της πενθεράς της.

  Ματθ. 10,37 Εκείνος που αγαπά τον πατέρα η την μητέρα του παραπάνω από εμέ, δεν είναι άξιος να λέγεται οπαδόςμου. Και εκείνος που αγαπά τον υιόν του η την κόρην του παραπάνω από εμέ, δεν είναι άξιος να λέγεται οπαδός μου.
  Ματθ. 11,24 Πλην, σας λέγω και τούτο· ότι η θέσις και η τιμωρία των Σοδόμων κατά την μεγάλην ημέρα της κρίσεως θα είναι περισσότερον υποφερτή, παρά η ιδική σας”.
  Ματθ. 13,42 Και θα τους ρίψουν στο φοβερό καμίνι του ασβέστου πυρός, δηλαδή εις την αιωνίαν κόλασιν. Εκεί θα είναι ο κλαυθμός και το τρίξιμο των οδόντων

  1. avatar Θεός.

   Θεός είμαι,και λογαριασμό δεν δίνω.

  2. avatar Πετώνιος

   Περισσότερη καλοσύνη είχε ο Καλιγούλας η ο Δράκουλας.

  3. avatar Κ Αθηναιε

   Ενταξει σας ευχαριστούμε αλλά Κ.Τ.Ο..εις.

 13. avatar Πετώνιος

  Ρε κυδώνια
  Ο καλός θεούλης ζήτησε από το Αβραάμ να σφάξει το γιό του,κι εσείς κλαίτε για τα αρνάκια;
  Καί κάτι ακόμα..τα ζώα δεν έχουν θεούς, είναι εξυπνότερα από αυτό.

 14. avatar Αλεξανδρος Αθηναιος

  Ματθ. 8,4 Και λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· “πρόσεχε, μη είπης εις κανένα τίποτε, αλλά πήγαινε, δείξε τον εαυτόν σου στον ιερέα και πρόσφερε την θυσίαν, που διατάσσει ο Μωϋσής, δια να πάρης από τον ιερέα την πιστοποίησιν ότι είσαι τελείως υγιής (και ότι έχστο δικαίωμα να επικοινωνής με τους άλλους ανθρώπους).
  Ματθ. 8,12 Οι δε κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών, (οι απόγονοι δηλαδή των πατριαρχών, που έχουν τας επαγγελίας του Θεού), θα εκδιωχθούν και θα ριφθούν στο πυκνότατον σκότος του Αδου. Εκεί θα είναι ο κλαυθμός και το τρίξιμο των οδόντων”.

  Ματθ. 8,32 Και είπε εις αυτούς· “πηγαίνετε”. Και αυτοί εβγήκαν από τους ανθρώπους και επήγαν στο κοπάδι των χοίρων. Και ιδού με μανίαν και γρυλλισμούς ώρμησε όλο το καπάδι των χοίρων από το μέρος του κρημνού εις την θάλασσαν και επνίγησαν εις τα νερά. (Επέτρεψε δε ο Κυριος αυτό, δια να τιμωρηθούν έτσι οι ιδιοκτήται της αγγέλης, διότι παρά τον μωσαϊκόν νόμον αυτοί έτρεφαν χοίρους).
  Ματθ. 10,14 Και όποιος δεν θα σας δεχθή και δεν θα θελήση να ακούση το κήρυγμά σας, όταν βγαίνετε από το σπίτι εκείνο η από την πόλιν εκείνην, τινάξατε τελείως την σκόνην που έχει καθίσει εις τα πόδια σας (δια να δείξετε έτσι ότι δεν έχετε πλέον καμμίαν επικοινωνίαν με αυτούς).

 15. avatar Αλεξανδρος Αθηναιος

  ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΠΟΝΗΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΤΖΕΣΟΥΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ!!!
  Ματθ. 5,17 Μη νομίσετε ότι ήλθα να καταλύσω τον νόμον του Μωϋσέως η την διδασκαλίαν των προφητών. Δεν ήλθα να καταλύσω αυτά, αλλά να τα τηρήσω, να τα εκπληρώσω και να τα ολοκληρώσω εις ένα τέλειον νόμον.

  Ματθ. 3,12 Αυτός κρατεί στο χέρι του το φτυάρι και θα καθαρίση πλήρως το αλώνι του· και το μεν σιτάρι του θα το συγκεντρώση εις την αποθήκην (τους δικαίους δηλαδή και εναρέτους θα παραλάβη εις την βασιλείαν του) το δε άχυρον θα το κατακαύση εις άσβεστον πυρ, (δηλαδή τους αμετανοήτους αμαρτωλούς θα τους καταδικάση εις την γέενναν του πυρός). Ακούσατέ τα αυτά Σαδδουκαίοι και Φαρισσαίοι”.
  Ματθ. 5,18 Διότι σας διαβεβαιώ με πάσαν επισημότητα, ότι έως ότου υπάρχη ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα η ένα κόμμα, δεν θα παραπέση από τον νόμον, μέχρι την στιγμήν που όλα θα επαληθεύσουν και θα πραγματοποιηθούν εις την ζωήν και το έργον μου.
  Ματθ. 7,21 Πρέπει δε να ξέρετε, ότι εις την βασιλείαν των ουρανών δεν θα εισέλθη καθένας, που απλώς με επικαλείται και με προσφωνεί, Κυριε, Κυριε, αλλά εκείνος που εφαρμόζει το θέλημα του ουρανίου Πατρός μου.

  1. avatar Η Κ. Διαθήκη βρίθει εμπνευσμένων σχολίων

   Η Κ. Διαθήκη, βρίθει εμπνευσμένων σχολίων για την αγάπη, την ειρήνη, την δικαιοσύνη, την φιλανθρωπία, την καλοσύνη, το φως, τους αγγέλους, την προστασία του θεού κι εσύ έψαξες μέχρι και το προϊστορικό, Εβραϊκό Δευτερονόμιο για να κατηγορήσεις το θείο, που δεν κατηγορείται από γραπτά ανθρώπων, και δεν βαρέθηκες να μας γράψεις εδώ τόσα κατεβατά, που αν τα αφιέρωνες για την αναψυχή που φέρνουν στην ψυχή τέτοιες ωραίες έννοιες, θα είχες κέρδος κι ομορφιά ψυχική κι όχι μαυρίλα όπως έχεις μέσα σου...

   1. avatar Αλεξανδρος Αθηναιος

    Γιατι εσυ γραπτα ανθρωπων δεν πιστευεις????

    Εκτος αν σου μιλησε και εσενα ο Γιαχβε εκει στο μαντρι!!

    Ασε ρε μαγκα ολοι το ιδιο μολις σας δειξουν την παρανοια σας αρχιζετε να κατηγορητε τους αλλους για τα λαθοι τους αλλα εσεις παντα ΜΑ ΠΑΝΤΑ σωστοι...

    Σου γραφω 100 σελιδες με τις προσταγες του ΘΕΟΥ ΣΟΥ στο να σκοτωσεις μεχρι και τα παιδια σου αν δεν πιστευουν και εσυ πρωτα κατηγορεις τα ιδια σου τα βιβλια ως προιστορικα μετα μας λες να μην πιστευουμε τα λογια εκεινων που εσυ βασιζεις την πιστη σου και στο καπακι μας λες οτι αυτα τα λογια ειναι αναψυχή που φέρνουν στην ψυχή τέτοιες ωραίες έννοιες....
    ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ "ΠΙΣΤΟΣ"
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ !!!!

    1. avatar Τρικυμία εν κρανίω βλέπω

     Τρικυμία εν κρανίω... Γιατί δεν ανοίγεις και το κοράνι να μας ποστάρεις για την δική σου θρησκεία? Πολύ θυμωμένο σε βρίσκω με τους χριστιανούς, ούτε τζιχαντιστής δηλαδή...

 16. avatar Αλεξανδρος Αθηναιος

  Α ΡΕ ΓΙΑΓΙΑΚΑ ΓΙΑΥΤΟ ΦΟΒΑΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!!
  μεχρι και το παιδι σου σου ζητανε να ρουφιανεψεις!!!!

  Δευτ. 13,7 Εάν δε ακόμη και αυτός ο αδελφός σου, ο ομοπάτριος σε παρακαλέση η ο ομομήτριος, η ο υιός σου, η η κόρη σου, η η σύζυγος, που κρατείς εις την αγκάλην σου, η ο ισόψυχος φίλος σου και σου είπη κρυφίως “πάμε να λατρεύσωμεν άλλους θεούς, τους οποίους ούτε συ εγνώριζες, ούτε οι πατέρες σου,

  Δευτ. 13,9 όχι μόνον δεν θα συμφωνήσης με αυτόν και δεν θα δεχθής τας πονηράς προτάσστου, αλλά δεν θα τον λυπηθή το μάτι σου, δεν θα τον λυπηθής και ούτε θα τον συγκαλύψης.

  Δευτ. 13,10 Θα τον καταγγείλης αμέσως, δια να καταδικασθή εις θάνατον· και στον λιθοδολισμόν του αι χείρες σου θα ρίψουν πρώται τον λίθον εναντίον του, διότι συ υπήρξες ο μάρτυς της κατηγορίας, και έπειτα αι χείρες του λαού θα τον λιθοβολήσουν

 17. avatar Αλεξανδρος Αθηναιος

  Φαντασου τι θα εκαναν οι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ αν να ελεγε ο Ησιωδος εστω τα μισα στην κοσμογονια του ουτε Ακροπολη δεν θα ειχαν αφησει!!
  Για τον Γιαχβε ομως τυφλοι πιστη!!!
  Δευτ. 11,28 Την κατάραν δέ, εάν δεν υπακούσετε εις τας εντολάς Κυρίου του Θεού μας, τας οποίας εγώ σήμερον σας δίδω, εάν παρεκκλίνετε και απομακρυνθήτε από την οδόν, την οποίαν σας διέταξα, και πορευθήτε να λατρεύσετε θεούς άλλους, τους οποίους προηγουμένως δεν εγνωρίζατε.

  Δευτ. 12,2 Θα καταστρέψετε εξ ολοκλήρου όλους τους τόπους, επάνω στους οποίους οι ειδωλολάτραι ελάτρευσαν τους θεούς των- τόπους οι οποίοι θα γίνουν πλέον ιδικοί σας- επάνω εις τα υψηλά όρη και στους λόφους και κάτω από βαθύσκια δένδρα.

  Δευτ. 12,3 Θα κατασκάψετε εκ θεμελίων τους βωμούς των, θα συντρίψετε τας ειδωλολατρικάς στήλας των, θα κόψετε από την ρίζαν τα ιερά δάση των, θα καύσετε στο πυρ τα αγάλματα των θεών των, και αυτά ακόμη τα ονόματά των θα τα εξαλείψετε από εκείνους τους τόπους.
  Δευτ. 12,29 Οταν δε ο Κυριος εξολοθρεύση τα έθνη, εις τα οποία συ πορεύεσαι, δια να καταλάβης ως ιδικήν σου κληρονομίαν την χώραν αυτών, και την κληρονομήσης και εγκατασταθής εις αυτήν,

  Δευτ. 12,30 πρόσεχε τον εαυτόν σου, μήπως τυχόν και ζητήσης να ακολουθήσης τρόπους ζωής των εθνών αυτών μετά την εξολόθρευσίν των, λέγων, ότι όπως κάμνουν τα έθνη αυτά στους θεούς των, έτσι θα κάμνω και εγώ στον Θεόν μου.

 18. avatar noway..

  Τελικά λίγο πολύ είμαστε όλοι κουτσομπόληδες. Μια μπούρδα πέταξε η κατά τα άλλα άξια καλλιτέχνιδα και προσπαθούμε να έχουμε ο καθένας μας έναν αντίλογο.
  Βρε φάτε ότι θέλετε και πιστεύετε ότι θέλετε όλοι. Κήρυγμα να μην κάνετε.
  Πιάσαμε από την παλαιά Διαθήκη μέχρι τη διάσωση του πλανήτη.
  Πάντως, καλοπροαίρετα, έχουμε πλάκα. Και γω μαζί.

 19. avatar Αλεξανδρος Αθηναιος

  Καποιος εδω μεσα μου ειχε πει οτι οι Θεοι των Ελληνων σημερα θα πηγαιναν ολοι φυλακη
  ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ μηπως ηλεκτρικη καρεκλα??

  Δευτ. 9,5 Οχι δια τας αρετάς σου· ούτε δια την αγνότητα και ευσέβειαν της καρδίας σου εισέρχεσαι συ να κληρονομήσης την χώραν αυτών των εθνών, αλλά δια την αθεράπευτον ασέβειαν αυτών των εθνών, θα τα εξολοθρεύση ο Κυριος από εμπρός σου, δια να εκπληρώση και την υπόσχεσίν του, την οποίαν με όρκον επεβεβαίωσεν στους προπάτοράς μας, τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ.

  Δευτ. 9,14 Και τώρα άφησέ με να τους εξολοθρεύσω και να εξαλείψω το όνομα αυτών από την υφήλιον και αναδείξω σε λαόν μεγάλον και ισχυρόν πολύ περισσότερον από αυτόν.
  Δευτ. 10,20 Κυριον τον Θεόν σου μόνον αυτόν να φοβήσαι και αυτόν να λατρεύης και εις αυτόν θα προσκολληθής και στο όνομα αυτού θα ορκίζεσαι

  Δευτ. 11,17 Οπότε θα οργισθή ο Κυριος εναντίον σας και θα κλείση τον ουρανόν. Και τότε δεν θα πέση βροχή εις την γην και η χώρα δεν θα δώση τους καρπούς της και σεις θα καταστραφήτε αμέσως από το πρόσωπον της ευφόρου και πλουσίας γης, την οποίαν σας έδωκεν ο Κυριος
  Δευτ. 11,25 Κανείς δεν θα αντισταθή ενώπιόν σας. Τον φόβον και τον τρόμον σας, θα εμβάλη Κυριος ο Θεός σας στους ανθρώπους όλων των χωρών, προς τας οποίας σεις θα απλωθήτε, όπως σας υπεσχέθη ο Θεός.

 20. avatar Μαριος9

  Οι vegan εχουν πλάκα. Αν σταματήσουμε να τρώμε κρέας η αναπαραγωγή ζώων δεν θα εχει πλέον νόημα. Προσπαθούν να σώσουν ανύπαρκτα ζώα.

  1. avatar Δεν προσπαθούν να σώσουν ανύπαρκτα ζώα

   ... την Λογική προσπαθούν να σώσουν!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει