Το πραγματικό επίθετο του Κώστα Βουτσά και ο λόγος που το άλλαξε

Τι σημαίνει το «Βουτσάς» και γιατί το επέλεξε ο ηθοποιός


LIFESTYLE
17:28
23/11/2019
Το πραγματικό επίθετο του Κώστα Βουτσά και ο λόγος που το άλλαξε
2
loading

Πολλοί είναι οι ηθοποιοί ή τραγουδιστές που έχουν αλλάξει το επίθετό τους στις αρχές της καριέρας τους. Είτε πρόκειται για δική τους απόφαση, είτε γιατί τους προτάθηκε, πολλοί καλλιτέχνες έκαναν (και κάνουν) σπουδαία καριέρα με το ψευδώνυμο.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος πριν ξεκινήσει το λαμπρό ταξίδι του στον κινηματογράφο και το θέατρο, χρειάστηκε να αλλάξει το επίθετό του. Το πραγματικό όνομα του ηθοποιού είναι Κώστας Σαββόπουλος, αλλά ένας θιασάρχης τού πρότεινε να το αλλάξει.

Στον ηθοποιό δεν άρεσε ούτε η ιδέα, ούτε η πρόταση -να το αλλάξει σε «Βέσελης»- και τελικά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το προσωνύμιο του παππού του. Ο παππούς του λεγόταν «Βουτσάς» επειδή ήταν βαρελοποιός.

Παλιά, τα βαρέλια τα αποκαλούσαν «βουτσιά» και από τη λέξη αυτή προέκυψε το «Βουτσάς». Επίθετο που κράτησε ο ηθοποιός και με αυτό διέγραψε τη σπουδαία πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο και θέατρο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar crocus

    Είστε πολύ απρόσεχτοι εκεί στο σαιτ! Όντως το Βουτσάς προέρχεται από τον βαρελοποιό αλλά όχι το βαρέλι που λέτε αλλά από το βουτσέλι το μικρό ξύλινο αγγείο που κουβαλούσαν το νερό παλιά, η λεγόμενη και βαρέλα στα ελληνικά. Το αγγείο αυτό λέγεται "βούτσα" στα αρβανίτικα, και Βουτσάς αυτός που τα επισκευάζει. "Βουτσαράς" αυτός που τα εμπορεύεται. Το βαρέλι του κρασιού που γράφετε λέγεται "μπουτ" εξού και "Μπουτάρης" άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Διαβάστε και κανένα σχετικό πόνημα, τόσα κυκλοφορούν εκεί έξω.

  2. avatar Ειλικρινά

    Λατρεμένος!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει