Ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού πούλησε πρώην οικόπεδο του Τραμπ για 37,29 εκατ. δολάρια

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έχει πουλήσει άλλα δυο τεμάχια στο Παλμ Μπιτς


LIFESTYLE
23:41
10/07/2019
Ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού πούλησε πρώην οικόπεδο του Τραμπ για 37,29 εκατ. δολάρια
3
loading

Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του Σκορπιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes» έφθαναν το 2019 στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια, πούλησε την περασμένη εβδομάδα το τελευταίο από τα τρία τεμάχια γης στο Πάλμ Μπιτς, στη Φλόριντα που είχε αγοράσει από τον πρόεδρο Τράμπ έναντι 37,29 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Vedomosti» που επικαλείται πληροφορίες από την «Mansion Global».

Τα δύο άλλα τεμάχια είχαν πουληθεί νωρίτερα έναντι 34,4 και 37 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα. Ο εκπρόσωπος του Ριμπολόβλεφ, τον οποίο επικαλείται η ρωσική RBK, επιβεβαίωσε την αγοραπωλησία, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο Ριμπολόβλεφ είχε αγοράσει την έκταση αυτή που ανήκε στο Ντόναλντ Τραμπ το 2008 έναντι 95 εκατομμυρίων δολαρίων, όταν ακόμη ήταν νυμφευμένος με την σύζυγό του Γιελένα. Το τμήμα αυτό επρόκειτο να γίνει μόνιμη κατοικία της οικογένειας Ριμπολόβλιεφ, όπως δήλωσε γνωστός της οικογενείας στην RBK. Ωστόσο, στα τέλη του έτους η σύζυγος του Γιελένα Ριμπολόβλεβα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία του συζύγου της.

Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής το κτήμα στο Παλμ Μπιτς παρέμενε αναξιοποίητο, για πολλά χρόνια. Μετά την έκδοση του διαζυγίου, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να το πουλήσει. Η έπαυλη που υπήρχε στο κτήμα κατεδαφίστηκε όπως του είχαν συστήσει οι σύμβουλοι του και η όλη έκταση χωρίστηκε σε τρία οικόπεδα. Από την πώληση του, επισημαίνει η RBK, o Ριμπολόβλιεφ αποκόμισε επιπλέον 13 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 2016 όταν ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος, η αγορά της έκτασης αυτής από τον Ριμπαλόβλεφ είχε γίνει σημείο ιδιαίτερης αναφοράς στα μέσα ενημέρωσης. Για το τρίτο οικόπεδο, που δόθηκε προς πώληση το 2016, δεν βρίσκονταν αγοραστής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, διευκρινίζει η Mansion Global. Το 2017 ο γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να πραγματοποιηθεί έλεγχος για την συναλλαγή αυτή μεταξύ Τραμπ και Ριμπολόβλεφ. Ο Γουάιντεν είχε επιστήσει την προσοχή στο ότι ο Τραμπ έχοντας αγοράσει το τεμάχιο αυτό το 2004 έναντι 42,35 εκατομμυρίων δολαρίων, το πούλησε τέσσερα χρόνια αργότερα, στην τιμή των 95 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar και

    εγώ αυτό αναρωτιέμαι...που στο καλό τα βρήκε ο ρώσος τόσα λεφτά??

  2. avatar ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

    Πώς έγινε μεγιστάνας και που τα βρήκε ο πως τον λένε;

  3. avatar Takis_0731

    Πως αλλάζουν χέρια τα εκατομμύρια!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει