Το πιο πολύκροτο διαζύγιο των τελευταίων χρόνων άφησε την πρώην σύζυγο μια πάμπλουτη γυναίκα, χωρίς να κλονίσει ωστόσο στο ελάχιστο την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου.

Εκείνη δήλωσε πρόσφατα πως σκοπεύει να δώσει τη μισή της περιουσία για αγαθοεργίες, κάτι που ο Τζεφ έχει αποφύγει διακριτικά να κάνει, παραμένοντας ένας από τους ελάχιστους πραγματικά μεγιστάνες που δεν έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία των Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ να δωρίσουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι της γης μισά από τα δισεκατομμύριά τους για καλό σκοπό.

Η Μακένζι αποκάλυψε πως έγινε μέρος της φιλανθρωπικής δράσης Giving Pledge και δεσμεύτηκε να δώσει κατά τη διάρκεια της ζωής της τα μισά από τα 37 δισ. δολάρια της προσωπικής της περιουσίας, σύμφωνα πάντα με την τελευταία αποτίμηση της μετοχής της Amazon.

«Θα συνεχίσω με τη φιλανθρωπία μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιό μου», κατέληξε στην επιστολή της η γυναίκα που συνέβαλλε τα μέγιστα στην ίδρυση και τη λειτουργία του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς ήταν πάντα κάτι παραπάνω από απλή σύζυγος του Μπέζος.

Στο Giving Pledge των Γκέιτς και Μπάφετ, που μετρά πια μία σχεδόν δεκαετία, έχουν ήδη υπογράψει μια σειρά από τις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου, αλλά και κροίσοι του τεχνολογικού κόσμου, όπως ο Mark Zuckerberg του Facebook, ο συνιδρυτής της Airbnb, Brian Chesky, και ο συνιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffman.

Ο Τζεφ Μπέζος των 114 δισ. δολαρίων παραμένει ο μόνος μεγιστάνας του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg που δεν έχει ενταχθεί στο φιλανθρωπικό κεφάλαιο! Πιθανότατα γιατί τα δίνει μόνος του, όπως αυτά τα 2 δισ. δολάρια που χάρισε τον Σεπτέμβριο του 2018 για καλό σκοπό και αντιπροσώπευαν τότε το 1,3% της περιουσίας του.

Παρά ταύτα, επαίνεσε στο Twitter την πρώην σύζυγό του για τη δέσμευσή της να τα δώσει στο Giving Pledge…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.