Τα ποσά που καθαρίζει ετησίως η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ζαλίζουν και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποθέτουν πως είναι πια δισεκατομμυριούχος.

Γιατί όμως η ίδια το αρνείται και μάλιστα σθεναρά;

Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» έκλεισε το 2018, ας πούμε, με κέρδος 54 εκατ. δολαρίων, ενώ το Forbes την είχε ανακηρύξει ήδη από το 2017 ως την πλουσιότερη συγγραφέα του κόσμου.

Εκείνη τη χρονιά η Ρόουλινγκ είχε βγάλει 95 εκατ. δολάρια και κατατάχθηκε στην τρίτη θέση των πλουσιότερων διασημοτήτων της χρονιάς. Η γνωστή κυρία του φανταστικού έχει πουλήσει τουλάχιστον 500 εκατ. αντίτυπα των βιβλίων της, τα οποία απέδωσαν έσοδα πάνω από 7 δισ. δολάρια. Περισσότερα από 7 δισ. έβγαλαν άλλωστε και οι ταινίες «Χάρι Πότερ»!

Οι «New York Times» ήταν οι πρώτοι που εκτίμησαν ήδη από το 2016 την περιουσία της στα 1,2 δισ. δολάρια. Το Forbes υπολόγισε το ποσό στα 650 εκατ. δολάρια το 2017, κάποιοι ωστόσο δεν πείθονται πως η λογοτεχνική μαμά του μικρού μάγου δεν είναι δισεκατομμυριούχος.

Όπως οι «Times», οι οποίοι μας λένε πως η ανάρπαστη σειρά βιβλίων πούλησε από το 1997 πάνω από 500 εκατ. αντίτυπα και η συγγραφέας πήρε το 15% από αυτά τα 7,7 δισ. δολάρια, τουλάχιστον 1,15 δισ. δηλαδή. Αν συμπεριλάβουμε μάλιστα και τα περισσότερα από τα 7 δισ. που απέφεραν οι ταινίες, η εφημερίδα υπολογίζει πως άλλα 770 εκατ. δολάρια μπήκαν στον λογαριασμό της.

Γιατί όμως το αρνείται η ίδια; Και γιατί τηρεί μια τόσο μυστικοπαθή στάση αναφορικά με την περιουσία της, έχοντας αρνηθεί επανειλημμένως πως είναι δισεκατομμυριούχος; Μια γυναίκα που συνεχίζει δηλαδή δυναμικά να βγάζει εκατομμύρια, με τη σειρά βιβλίων και ταινιών «Φανταστικά τέρατα και πού βρίσκονται», που όπως εκτιμά το Forbes της έχουν αποφέρει ήδη 10 εκατ. δολάρια. Αλλά και τα θεματικά πάρκα Χάρι Πότερ που λειτουργεί σε Ορλάντο και Λος Άντζελες, αλλά και στην Ιαπωνία, την κάνουν κατά μερικά εκατομμύρια πλουσιότερη κάθε χρόνο.

Η Ρόουλινγκ συνεχίζει να μένει στην Αγγλία και να πληρώνει τη βαριά φορολογία του 45%, καθώς είναι υποχρεωμένη όπως λέει στις κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας, που ήταν εκεί όταν τις είχε ανάγκη και έκανε χρήση τους. Το μυστήριο πάντως με την άρνησή της να αποδεχτεί πως είναι ζάπλουτη καλά κρατεί…

TAGS