Η Θεοφανία Παπαθωμά ετοιμάζει δυναμική επιστροφή, και μάλιστα πίσω από τις κάμερες. Η σύζυγος του Πασχάλη Τσαρούχα είναι η δημιουργός της μικρού μήκους ταινίας, «Επέτειος».

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία μιας σχέσης, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να είναι του διάσημου ζευγαριού. Μάλιστα, οι δυο τους είναι και οι πρωταγωνιστές του φιλμ.

Η ηθοποιός δήλωσε «Πρώτο Θέμα»: «Μπορεί να είμαστε ζευγάρι αλλά ως επαγγελματίες διαχωρίζουμε τα προσωπικά μας από τα επαγγελματικά μας», ενώ για το αν είναι αυστηρή με το σύζυγό της, απάντησε: «Όχι, καθόλου. Δεν είμαι σκληρή, αλλά το αντίθετο. Τον ακούω κάθε φορά που έχει κάτι να παρατηρήσει».

Η ηθοποιός εξήγησε ότι η ταινία αυτή δεν είναι αυτοβιογραφική: «Δεν είναι αυτοβιογραφική, αλλά περιλαμβάνει κάποια κοινά μας στοιχεία, πράγμα φυσικό. Η στιγμή όπου το ζευγάρι αναπολεί παρέα με ένα κοινό ταξίδι στην Τυνησία, οι αναμνήσεις που έχουν από μια βόλτα στη βροχή, την ώρα που η θέα και μόνο μιας πολυθρόνας τους οδηγεί σε ένα ταξίδι στο παρελθόν, όλα αυτά είναι δικά μας ενσταντανέ»!