Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τόσο δισκογραφικά, όσο και συναυλιακά, έχει δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα. Χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι και σειρά sold out συναυλιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Συνεργασίες με ιδιαίτερα σημαντικούς καλλιτέχνες, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων, συμπληρώνουν ιδανικά αυτό το καλλιτεχνικό κάδρο του Φίλιππου Πλιάτσικα. R.E.M., Sting, Eric Burdon, Sinead O Connor, Marc Almond, Steve Wynn, Gordon Gano, Loop Guru, I Muvrini, Χ. και Π. Κατσιμίχας, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Ε. Αρβανιτάκη, Δ. Μητροπάνος, Β. Παπακωνσταντίνου, Λ. Μαχαιρίτσας, Δ. Τσάκνης είναι μερικές από τις ευτυχείς συμπράξεις.
Φέτος το καλοκαίρι ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξανασυναντάει τους φίλους του στην Ελλάδα και στην Κύπρο έχοντας στο πλευρό του τον Μύρωνα Στρατή και τον Mc Yinka.

Ο Μύρωνας Στρατής, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, έκανε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του στη σκηνή παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα στους Πυξ Λαξ. Συναντάει και πάλι στη σκηνή τον Φίλιππο Πλιάτσικα με την φόρα του ταλέντου του και της τεράστιας ραδιοφωνικής επιτυχίας (Πάνω απ’ όλα, Πριν μας δει κανείς, Όχι εγώ, Τι ζητάς) που έχει σημειώσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Mc Yinka στενός συνεργάτης τα τελευταία χρόνια του Φίλιππου Πλιάτσικα, ένας ιδιαίτερος τραγουδοποιός με έντονη σκηνική παρουσία, που θα παρουσιάσει και τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Αλάνα.

Η μεγάλη αυτή καλοκαιρινή περιοδεία ξεκινάει στις 30 Ιουνίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Επόμενοι σταθμοί του συναυλιακού τους ταξιδιού:
2 Ιουλίου – Λεμεσός
4 Ιουλίου – Αλιάκμονας-Youth Festival
9 Ιουλίου – Τυχερό
13 Ιουλίου – Μυτιλήνη
26 Ιουλίου – Λάρισα
11 Αυγούστου – Ληξούρι, Κεφαλονιά