Για τις επιπλοκές του τοκετού που παραλίγο να της στοιχίσουν τη ζωή μίλησε η διάσημη τενίστρια, Σερένα Γουίλιαμς.

Η διάσημη πρωταθλήτρια του τένις είχε ήδη αποκαλύψει σε συνέντευξή της στη Vogue, ότι έμεινε στο κρεβάτι για έξι εβδομάδες έπειτα από τη γέννηση της κόρης της Αλέξις Ολύμπια πέρυσι, αφότου υποβλήθηκε σε καισαρική τομή.

Στο άρθρο της στο CNN έδωσε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετώπισε.

AP_18042821777979

«Κόντεψα να πεθάνω μετά τη γέννηση της κόρης μου», γράφει. Η Γουίλιαμς σημείωσε ότι γενικότερα είχε μία ομαλή εγκυμοσύνη, προτού αρχίσουν τα προβλήματα. «Πρώτα η τομή μου από την καισαρική άνοιξε λόγω του έντονου βήχα που είχα ως συνέπεια της πνευμονικής εμβολής. Υποβλήθηκα σε επέμβαση, κατά την οποία οι γιατροί διέγνωσαν ένα μεγάλο αιμάτωμα, στην κοιλιά μου. Και έπειτα επέστρεψα στο χειρουργείο για μία διαδικασία που θα εμπόδιζε τους θρόμβους να καταλήξουν στους πνεύμονές μου. Όταν τελικά πήγα στο σπίτι, έπρεπε να περάσω τις πρώτες έξι εβδομάδες της μητρότητας στο κρεβάτι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

AP_18042821930543

Η Σερένα Γουίλιαμς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς το ιατρικό προσωπικό, λέγοντας πόσο τυχερή ήταν που είχε στο πλευρό της μία εκπληκτική ομάδα, σε αντίθεση με άλλες γυναίκες που δεν έχουν την ίδια τύχη.

«Σύμφωνα με το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των ασθενειών, οι Αφροαμερικανές στις ΗΠΑ είναι τρεις φορές πιθανότερο να πεθάνουν από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη ή τον τοκετό. Όμως αυτό δεν είναι μία πρόκληση μόνο στις ΗΠΑ. Στις φτωχές χώρες ανά τον κόσμο, χιλιάδες γυναίκες δίνουν μάχη να γεννήσουν τα μωρά τους. Όταν έχουν επιπλοκές όπως η δική μου, συχνά δεν υπάρχουν φάρμακα, ιατρικός εξοπλισμός ή γιατροί για να τις σώσουν. Εάν δεν θέλουν να γεννήσουν σπίτι τους, θα πρέπει να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις, στην κορύφωση της εγκυμοσύνης τους», προσθέτει η τενίστρια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.