Πολλά χρήματα δαπανούν διάσημοι καλλιτέχνες και αθλητές, προκειμένου να ασφαλίσουν ό,τι αυτοί θεωρούν ότι είναι πολύτιμο για την καριέρα τους. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ασφαλίζει κάποιο μέρος του σώματός του που θεωρεί ότι έχει συμβάλει καθοριστικά στο να πετύχει στον χώρο που δραστηριοποιείται.

Η ασφάλιση τούς παρέχει αποζημίωση σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού και ανάκτηση της κατάστασής τους το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Από φωνή μέχρι και μαλλιά

Διασημότητες και προσωπικότητες από τον χώρο του τραγουδιού, όπως ο τραγουδιστής των U2, Μπόνο, η Μαράια Κάρεϊ ή η Μαντόνα, έχουν ασφαλισμένες τις φωνές τους για περίπου 4 εκατομμύρια. Το ποσό αυτό θα λάβουν από την ασφαλιστική τους εταιρεία σε περίπτωση αφωνίας.

Πολλοί είναι οι ηθοποιοί που έχουν κάνει ασφαλιστήρια συμβόλαια για μέρη του σώματός του με υπέρογκες αποζημιώσεις σε περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού.

Για τους περισσότερους η εμφάνιση είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς τους και επομένως την προστατεύουν με μεγάλα χρηματικά ποσά. Για παράδειγμα, η Τζένιφερ ‘Ανιστον έχει ασφαλίσει τα μαλλιά της για 1,3 εκατομμύρια δολάρια, το πρόσωπο του Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει εκτιμηθεί στα 150 εκατομμύρια δολάρια και τα πόδια της Τέιλορ Σουίφτ σε 40 εκατομμύρια δολάρια. Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε ασφαλίσει τα μάτια της για 1 εκ. δολ.

Ο θάνατος της Κάρι Φίσερ φέρνει αποζημίωση στην Disney

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές αποζημιώσεις στην ιστορία αναμένεται να λάβει η Disney μετά τον θάνατο της Κάρι Φίσερ, της πριγκίπισσας Λέια του Star Wars. H Disney είχε απευθυνθεί στη Lloyds του Λονδίνου και είχε ασφαλίσει την ηθοποιό προκειμένου να προστατευτεί από τυχόν απώλειες, αν η Κάρι Φίσερ δεν ήταν σε θέση να καλύψει το συμβόλαιό της στα επόμενα επεισόδια της επικής σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Το ύψος της ασφάλειας είναι στα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Τα πολύτιμα πόδια και οι… αντίχειρες

Ένας άλλος τομέας που έχει πολλούς ασφαλισμένους στις τάξεις του είναι ο αθλητικός. Ο αθλητισμός είναι συνώνυμος με την υγεία, αλλά η εξάσκησή του ή η έλλειψη σωστής προθέρμανσης μπορεί να προκαλέσει πολλούς τραυματισμούς ή προβλήματα που κρατούν τους αθλητές μακριά από τις προπονήσεις.

Τα πόδια του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λίο Μέσι έχουν μεγαλύτερη αξία από την υπογραφή τους. Στην περίπτωση του Ρονάλντο , η αξία των ποδιών του αποτιμάται σε 100 εκατομμύρια ευρώ και του Μέσι σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Τα χέρια του Ίκερ Κασίγιας αξίζουν 7,5 εκατομμύρια ευρώ και οι αντίχειρες του Φερνάντο Αλόνσο 10 εκατομμύρια ευρώ.

Οι περισσότεροι αθλητές έχουν ιατρική ασφάλιση προκειμένου να έχουν πρόσβαση στους καλύτερους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, όχι μόνον κορυφαίοι αθλητές αλλά όλοι όσοι έχουν συγκεκριμένο ενδιαφέρον για ένα άθλημα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας στην τελευταία έκθεση για τον αθλητισμό στη χώρα, ο αριθμός όσων ασχολούνται με κάποιο σπορ αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στο τένις, που είναι η πέμπτη επιλογή των Ισπανών, με τους περισσότερους να διαλέγουν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το κυνήγι και το γκολφ.

TAGS