Ένοχη έκρινε το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την Τζούλια Αλεξανδράτου για το πλαστό δίπλωμα οδήγησης που είχε βρεθεί στην κατοχή της το φθινόπωρο του 2009 από άνδρες της Τροχαίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εspesso και ανέστειλε την ποινή της επί τριετία.

Συγκεκριμένα η περιπέτεια της ξεκίνησε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2009 όταν σε τυχαίο έλεγχο της Τροχαίας εντοπίστηκε με το αμφιβόλου γνησιότητας δίπλωμα οδήγησης.

Το έγγραφο που επέδειξε στους αστυνομικούς φέρεται ότι είχε εκδοθεί στην Ιταλία, ενώ έπειτα από έλεγχο που διενήργησε το υπουργείο Μεταφορών εκδόθηκε πόρισμα, από το οποίο προέκυπτε ότι το δίπλωμα ήταν πλαστό. Ενάμιση μήνα αργότερα  η πρώην εστεμμένη συνοδεία του συνηγόρου της είχε περάσει το κατώφλι της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας, που διενεργούσε προανάκριση, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το δίπλωμα «μαϊμού».

Η κλήτευση για το δικαστήριο θυροκολλήθηκε στη διεύθυνση κατοικίας της στις 5 Απριλίου 2016, παρόλα αυτά η ίδια δεν παρέστη στο ακροατήριο ούτε καν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ερήμην σε έξι μήνες φυλάκισης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.