Είτε πρόκειται για ομογενείς που μεγάλωσαν με Έλληνες γονείς στην Αμερική, είτε για Αθηναίους που απέκτησαν μέσω των ταινιών τους διαβατήριο για την μεγαλύτερη κινηματογραφική βιομηχανία, οι Έλληνες στο Χόλυγουντ αποδεικνύουν εμπράκτως το ταλέντο τους.

Zach Galifianakis: «Hangover» επιτυχίας

Γεννημένος στην Βόρεια Καρολίνα από Έλληνα πατέρα ο οποίος μετανάστευσε στην Αμερική, ο Ζαχαρίας Γαλιφιανάκης – από εισπράκτορας σε λεωφορείο – έκανε μια «μεθυσμένη» πορεία στην κορυφή του αμερικάνικου box office πρωταγωνιστώντας στο hit του περασμένου καλοκαιριού «Hangover». Η ξεκαρδιστική ερμηνεία του στον ρόλο του μουσάτου, κάφρου και στρουμπουλού Άλαν, του εξασφάλισε το βραβείο καλύτερου κωμικού ηθοποιού στα MTV Movie Awards και έκανε το άστρο του να λάμψει στον κόσμο του Hollywood.

Ντένης Ηλιάδης: Ένας «Hardcore» Έλληνας στο Χόλιγουντ

Ένας νέος Έλληνας σκηνοθέτης στο Χόλυγουντ. Όχι δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για την πραγματική ιστορία του 43χρονου Ντένη Ηλιάδη, ο οποίος με το προκλητικό Hardcore κατάφερε να κερδίσει το διαβατήριο για τον κόσμο του Χόλυγουντ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παραγωγής του μετρ του σπλάτερ, Γουές Κρέηβεν, τον διάλεξε ανάμεσα από εκατό υποψήφιους σκηνοθέτες για να γυρίσει το ριμέικ του «Last House on the Left».

Nia Vardalos: Επιτυχία α λα Ελληνικά

Το να «μεταφέρεις» στην μεγάλη οθόνη μια τυπική ελληνική οικογένεια και να έχεις περίπου τριακόσια εβδομήντα εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στο box office, καθώς και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Σεναρίου σίγουρα δεν είναι λίγο. Η Ελληνοκαναδή Αντωνία-Ευγενία Βαρντάλος όμως, το έκανε να φαίνεται αρκετά εύκολο και κατάφερε από άσημη ηθοποιός της σειράς να γίνει από τις πιο αναγνωρίσιμες σταρ του Χόλυγουντ. Το My Big Fat Greek Wedding έτυχε θερμής υποδοχής από το ελληνικό και το αμερικάνικο κοινό και η καριέρα της Vardalos πήρε την ανιούσα.

Maria Menounos: Από την Eurovision στον Ομπάμα

Από πρώτη νικήτρια στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Massachussets Teen USA το 1996, σε συμπαρουσιάστρια του Σάκη Ρουβά στην προπέρσινη Eurovision, δημοσιογράφος στο κανάλι NBC και παρουσιάστρια σε μερικά από τα μεγαλύτερα shows στην Αμερική, η Ελληνοαμερικανίδα Μαρία Μενούνος αποτελεί την τέλεια ενσάρκωση της multi culti star. Το περιοδικό People την συμπεριέλαβε το 2004 στους πενήντα ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο, η ιστοσελίδα Askmen στις Top 5 γυναίκες που θα ήθελε να παντρευτεί ένας άνδρας, ενώ μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε αρκετές επιτυχημένες Χολιγουντιανές παραγωγές όπως το «Fantastic Four» και το «Tropic Thunder». Σταθμός στην μέχρι σήμερα καριέρα της, η συνέντευξη που πήρε από όλα τα μέλη της οικογένεια Ομπάμα, για λογαριασμό της εκπομπής Access Hollywood.

Άλεξ Πρόγιας: Ο cult Ελληνοαυστραλός

Αρκετοί κριτικοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως «δυναμικό οραματιστή του σινεμά» και δεν έχουν άδικο. Έχοντας δημιουργήσει cult ταινίες όπως το Κοράκι το 1994 με τον αδικοχαμένο Μπράντον Λι και την Σκοτεινή Πόλη το 1998 με τον Κήφερ Σάδερλαντ, ο γεννημένος το 1963 στην Αίγυπτο από Έλληνες γονείς Άλεξ Πρόγιας διαθέτει όλα τα σκηνοθετικά χαρακτηριστικά του σκοτεινού οραματιστή. Μετά το Κοράκι και την Σκοτεινή Πόλη, ο Πρόγιας σκηνοθέτησε το blockbuster «I, Robot», βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Ισαάκ Ασίμοφ με τον Will Smith στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πηγή: in2life.gr