Πήρε την άδεια η μονάδα μεταμόσχευσης του «Λαϊκόν»

Θα ανακληθεί εφόσον δεν πληρούνται οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις


ΥΓΕΙΑ
22:36
25/11/2010
Πήρε την άδεια η μονάδα μεταμόσχευσης του «Λαϊκόν»
loading

Με απόφαση του υπουργού Υγείας χορηγήθηκε η οριστική άδεια λειτουργίας της μονάδας μεταμόσχευσης νεφρού του Γ.Ν.Α «Λαϊκό». Το νοσοκομείο πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζουν οι διατάξεις της υπ’ αριθμόν Υ4α/71720/05 (ΦΕΚ 1043/Β/05) υπουργικής απόφασης, «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων και Μυελού των Οστών και διαδικασία χορήγησης και ανάκλησης άδειας λειτουργίας αυτών», όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Υ4α/93563/09 (ΦΕΚ 1660/13-8-09),η οποία θα λειτουργεί ως διατομεακού επιπέδου.

Υπεύθυνος για το χειρουργικό μέρος της μεταμοσχευτικής διαδικασίας είναι ο διευθυντής χειρουργός, Γ. Ζαββός ενώ υπεύθυνος για το παθολογικό μέρος της μεταμοσχευτικής διαδικασίας είναι ο διευθυντής νεφρολογίας, Ι.Μπολέτης.

Επιστημονικά υπεύθυνος και συντονιστής της όλης λειτουργίας της διατομεακής μονάδας ορίζεται ο διευθυντής νεφρολόγος, Ι. Ν. Μπολέτης.

Η παραπάνω άδεια που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ,ανακαλείται με απόφαση του υπουργού Υγείας, εφόσον διαπιστωθεί ότι η μονάδα μεταμόσχευσης δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Το ανωτέρω νοσοκομείο σε κάθε περίπτωση μεταβολής της στελέχωσης της μονάδας ,ενημερώνει άμεσα τους αρμόδιους φορείς και υποβάλει εκ νέου αίτημα αξιολόγησης αυτής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει